onsdag 14 april 2010

Kick-ass (2010)


So, you wanna play?

Som balsam för själen. Lyckan att gå och se en film man inte har någon som helst aning om - och den visar sig vara en perfekt avkopplande verklighetsflykt. Hur kul som helst! Jag har nu sett den hysteriskt skojiga action-komedin "Kick-ass". Detta är ännu en adaption av en serietidning, nu med superhjältar som inte ens är superhjältar. Några i alla fall. Här får vi action över toppen blandad med galen humor och en hel del kul vändningar. Ibland blir filmer genomskinliga, men icke denna.

Som hjältar ser vi Big Daddy spelad av Nick Cage och Hit Girl spelade av den mycket unga damen Chloe Moretz. Mr Cage spelar behärskat sin roll och han är därmed uthärdlig. Nej då Nicholas Cage är faktiskt helt ok, men jag är inte en stor beundrare av hans arbete. Lilla Hit Girl är ung. Mycket ung. Hon var bara tolv när filmen spelades in. Sa någon, "jailbait"? Hon är dock extremt cool och hon hanterar både knivar och handeldvapnen som en fullvuxen John Rambo...


Fröken Moretz ser vi snart som vampyr-flickan i "Let me in", dvs den amerikanska versionen av "Låt den rätte komma in". I en annan viktig roll får vi ett kärt återseende av McLovin' från "Superbad". Han spelar "Red Mist" med den äran.

Detta var kul underhållning med stort K och U. En popcornsfilm av bästa sorten. Se den! Den får fyra välförtjänta butterfly-knivar av fem.

Betyg 4/5


5 kommentarer:

 1. Denna verkar vara en film som man ska försöka komma över att se.Kul att få tips på filmer som man annars lätt missar att ta till sig!

  Imponerad av ditt gedigna arbete du har lagt ner hittills på din nya filmblogg!

  I Like!

  SvaraRadera
 2. Tackar! Smicker går alltid hem. ;-)
  Detta är helt klart en av de roligaste filmerna på bio just nu. Se den!

  SvaraRadera
 3. kul! cage var fantastisk ju. tyckte inte hon var vare sig grov i munnen eller utmanande som det ryktades att skulle vara fallet, men amerikanerna ar ju kansligare an de flesta.

  SvaraRadera
 4. Kul tillbaka på dig! Att du gillade den alltså, vilket var 50-50. Amerikanerna ÄR känsligare, iofs, men hon ÄR grov i munnen. :-)

  SvaraRadera
 5. Nja, som jag skrev på min blogg, ingen superhöjdare. Jag gav den ändå godkänt men kände att man hade kunnat skippa hela Dave-historien. Nej, tyckte inte Hit-Girl var grov i munnen. Våldet var däremot över toppen, kanske inte för mycket men på gränsen.

  http://jojjenito.wordpress.com/2012/04/15/kick-ass

  SvaraRadera