måndag 5 april 2010

How To Lose A Guy In 10 Days (2003)


You can't lose something you never had.

Detta är en ganska skön romantisk komedi med Kate Hudson i huvudrollen. Jag har varit betuttad i henne sen jag såg "Almost famous", en av förra årtiondets bästa filmer. Miss Hudson är kanske inte en ny Katharine eller Audrey men hon har en glöd som jag gillar. Hon är vacker, smart och stark. Denna filmen är något av en modern "screwball comedy". Det är det vanliga scriptet: en orimlig "set-up", en massa förvecklingar och till sist en stor kris med ett lyckligt slut. Häl!

Filmen är egentligen ganska dålig, men det är något speciellt med Kate i denna film. Hon spelar över en aning i vissa scener, men med vetskapen att flera av de mest hysteriska scenerna är improviserade gör att jag roas än mer av föreställningen. Man kan se hur förvånade medspelarna ibland ser ut, speciellt hunken Matthew McConaughey. Han är inte en favvis hos mig men här är han bra, han levererar en del roliga gester och miner. Han spelar helt klart (?) denna roll med en stor portion självdistans. Jag roades ganska mycket av "How to lose...", och frågan är om den ska får det bra betyget? Ja! Kate Hudsons charm och den sensationellt snygga klänningen hon har i slutscenerna får mig att smälta.

Betyg 3/5

2 kommentarer:

  1. Sett for lange sen, ganska kass. fast macconnogonnogally har en rimligt hog lagstaniva sa kanske vard en trea, men tveksam mycket tveksam.

    SvaraRadera
  2. Välkommen! Hehe, jo, den trean var mycket tveksam, men vissa av dessa rom-coms får en på fall. Jag undrar om inte denna skulle kunna vara en re-make på någon gammal klassisk svart-vit film från Hollywoods glansdagar. Men jag vet inte.

    SvaraRadera