fredag 2 april 2010

The Blind Side (2009)


Who would've thought we'd have a black son before we met a Democrat?

Det här är en riktigt skön film. Den är två timmar och tio minuter, men före första halvtimmen var förbi satt jag redan och bölade. Based on a true story! Vännen Sandra Bullock vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och hon är spektakulärt bra i denna film. Filmen handlar om NFL-stjärnan Michael Oher som blev draftad i första rundan i NFL-draften 2009. Detta är en riktig underdog-story. Han hade en minst sagt trasslig uppväxt, men fick hjälp av den vita överklassfamiljen Tuohy i Memphis Tennessee och han har gått hela vägen, som man säger.

Jag har sett en del intervjuer med den riktiga familjen Tuohy och de verkar mycket genuina och trevliga, trots att de är religiösa, rika, right-wing rednecks! Sandra Bullock har fångat karaktären suveränt. Filmen är till för alla som gillar Bullock, sport-filmer, vinna-mot-alla-odds-filmer och "tear jerkers". Den är värd ett mycket högt betyg!

Betyg 4/5

2 kommentarer:

  1. Dags att hoja denna nu tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att du sett om den. Du definierar den som Magnifik? Jag gillar den skarpt, men till magnifik-status har den inte nått än.

    SvaraRadera