lördag 17 april 2010

State Of Play (2009)


Do you have a pen?

Jag såg "State of play" med pappa Sveko förra sommaren och målet för biokvällen var en spännande thriller eller actionfilm som också hade lite hjärna. Filmen som valdes verkade uppfylla specifikationen. Och den levererar. Lite. Nu kan man direkt säga att jag inte blev speciellt uppfylld av den.

Russell Crowe spelar en gammal ärrad journalist, från den analoga tiden då blyertspennan var arbetsredskapet för dagen, som utreder en politisk skandal och några mord. Hans chef spelas förträffligt av Helen Mirren, hon är alltid bra. Mr Crowe är också bra i sin rolltolkning, med 15 kg extra vikt som det verkar. Hans medhjälpare spelas av Rachel McAdams och hans gamla studiekamrat av Ben Affleck. Affleck är ju ganska bra faktiskt, han är bra i de lite mer seriösa rollerna. Hur är han i de komiska rollerna? Oklart.

Jag har inget specialintresse av journalistfilmer, en del är bra som"Broadcast news"och "All the presidents men". "State of play" ska väl försöka att efterlikna och uppdatera den senare. Nu pratas det om att internet och bloggande förändrar den journalistiska arenan och att inte samma regler gäller längre. Resultatet blir en film som är värd att hyra för en god och spännande stund framför plasman, men den går inte till historien för min del. Filmen får två journalistiska dilemman av fem.

Betyg 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar