söndag 4 april 2010

Observe And Report (2009)


I ain't going to lie to you Ronnie, there is nothing good about this at all.


Jag ska nu skriva lite om "Observe and report" från förra året. Detta är en extremt konstig film. Jag trodde att det skulle vara en komedi lik många andra filmer med Seth Rogen i huvudrollen, men detta är något helt annat. Om det är en komedi är det i så fall en mycket mörk komedi. Filmen är helt "crazy". Första halvan var rent ut sagt dålig, men sedan började jag gilla filmen mer och mer. Det var som att se någon åka tunna utför Niagarafallen, jag menar jag vill inte göra det själv (står kanske inte bakom alla filmens val...), men det finns ett slagt fascination över att se kraschen från håll.

Filmmakarna hade kunnat gjort en mycket mer komisk film typ "Pineapple Express", eller de kunde gjort ett helt seriöst drama av materialet typ "One hour photo", men nu blev det ett misch-mash. Filmen handlar om en mycket ensam, psykofarmaka-ätande manodepressiv ordningsvakt med storhetsvansinne. Det låter kul, men handlingen är faktiskt mer sorglig än kul.

Det finns till och med en scen i filmen som beskriver filmen perfekt. En man gömmer sig bakom en dörr för att höra hur vår hjälte ska bli förödmjukad och förlöjligad, men det är inte roligt, det är bara sorgligt och mannen bakom dörren kommer fram och säger exakt det...

Jag är förbryllad och en viss del av mig vill ge filmen ett bra betyg bara för dess konstighet, men jag nöjer mig med en tvåa.

Betyg 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar