fredag 15 mars 2019

True Detective - Season 3 (2019)


Det verkar som att regissörer och andra hoppar av True Detective mest hela tiden. Hela säsong 3 skulle tydligen regisserats av Jeremy Saulnier, känd för sina filmer Blue ruin och Green room. Nu hann han bara regissera de två första avsnitten innan han hoppade av. Det är mycket synd för efter det blev säsongen bara svagare och svagare hela vägen in i mål. Säsong 3 är i nivå med den andra säsongen men mycket, mycket svagare än säsong 1. Om jag tvingas ranka S2 och S3 skulle S2 komma lite högre till och med.

Strukturen med två poliser som utreder ett fall berättat i tre tidslinjer har kommit tillbaka från första säsongen. Denna historia utspelas 1980, 1990 och 2015. Det är ett välkänt grepp från S1. Tyvärr är dock skådespelarinsatserna mycket svagare. Det var i och för sig kanske svårt att matcha Matthew McConahaughey  och Woody Harrelson såklart.

Mahershala Ali, som var så bra i Moonlight, är inte alls speciellt solid som Wayne Hays och Stephen Dorff i rollen som Roland West var på sin höjd ok. Ali stapplar omkring bredbent som en gammal gubbe i alla tre tidslinjerna oavsett vilken ålder han spelar.

Säsongen har en gigantisk sidohistoria om Wayne och hans fru Amelia spelad av Carmen Ejogo som inte leder någonvart. Den ska kanske sätta tonen eller ge ambience för hela mordfallet, men det är helt ofattbart att den sidohistorien inte får någon konklusion.

Tyvärr verkar det som att första säsongen var ett undantag och att det är denna klart lägre nivå som ska vara den förväntade för True Detective. Trist.

Betyg: 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar