söndag 12 maj 2013

Bond, James Bond: Thunderball (1965)Bond nr 4: Thunderball

Utgivningsår: 1965
Regissör: Terence Young
Locations: Paris, London, Shrublands Health Retreat, Nassau, Bahamas

Plot: Bond åker till Bahamas för att söka reda på de två atombomber som SPECTRE stulit och som de hotar västvärlden med.

Cast
James Bond - Sean Connery
Emilio Largo - Adolfo Celi
Fiona Volpe - Luciana Paluzzi
Count Lippe - Guy Doleman
Vargas - Philip Locke
Domino - Claudine Auger
Pat Fearing - Molly Peters
Felix Leiter - Rik Van Nutter
Paula Caplan - Martine Beswixk
Miss Moneypenny - Lois Maxwell
M - Bernard Lee
Q - Desmond Llewelyn


Revy
I onsdags kväll kom jag hem efter tre timmars djup koncentration vid bridgeborden. Eftersom det ibland kan vara svårt att varva ner efter liret slog jag mig ner och började kolla på nästa film i bondprojektet, Thunderball. Men desto längre ner i reclinerfåtöljen jag gled desto dåsigare blev jag. Ögonen var fortfarande öppna men hjärnan gick i shut down mode. När jag sett nästan hela filmen satt jag mig med ett ryck upp och stoppade filmen. Vad var detta, är Thunderball helt värdelös frågade jag mig själv. Det var inte så jag kom ihåg den. Men nästan inget händer och var är all action? Jag stängde ner systemet och gick till sängs.

Dagen efter såg jag om hela filmen, denna gång pigg efter en stärkande natts sömn. Nu såg jag filmen med öppna ögon i fler betydelser än de rent fysiologiska. Thunderball är en riktigt skön bondfilm. Skönt! Sean Connery bär hela filmen på sina breda axlar. Den är mycket riktigt mer en pratig agentfilm än en actiondängare. Jag skulle vilja påstå att i princip hela filmens dialog är lysande. Var och varannan scen har otroligt fyndiga utbyten som kombinerat med vältajmat skådespeleri gör filmen mycket njutbar (i vaket tillstånd!). Jag hoppas kunna fiska upp några av de många suveräna replikerna i lämpliga kategorier nedan.

Sean Connery var det ja. Han är glimrande i denna film. Eftersom det inte finns en primär bondbrud vid hans sida under filmen utan det är en tre, fyra stycken som turas om är det verkligen Connery ensam som drar hela lasset. Bond är i centrum än mer än vanligt. Connery har ett leende på läpparna som visar en agent med mycket gott självförtroende, men också en man som kanske inte bryr sig så mycket? Men det jag gillar allra mest är de små nästan obemärkliga minerna han gör. Han brukar till exempel blinka till innan han går in i farliga situationer, en långsam blinkning som om han har en inre dialog om huruvida han ska gå vidare eller ej.

Jag får ta mig en rejäl funderare på vem som är bästa Bond inför mina avslutningsinlägg. Connery är uppe och nosar på förstaplatsen, men det är hårt däruppe. Thunderball är i alla fall en väldigt bra bondfilm och den är fortfarande väl värd fler omtittar. Om inte annat för att få studera hunden som står och kissar mitt i karnevaltåget...Prologen: 5

Detta är prologen då Bond slåss med den till kvinna förklädde SPECTRE-agenten Jaques Bouvar. Bond bevittnar begravningen för Bouvar och ser sedan när den eleganta damen öppnar bildörren till den väntande limosinen. För Bond är denna lilla tabbe tillräcklig för att han ska förstå att Bouvar inte är död utan livs levande och utklädd till kvinna. Långsökt men lite småkul. Under det efterföljande slagsmålet kör de med ett trick som flera tidiga bondfilmer lider av då de spelar upp filmen snabbare än normalt, för att publiken ska få en känsla av fart och fläkt i actionsscenen. Det är ett trick som inte är speciellt lyckat.

Efter Bond knäckt nacken på Bouvar flyr han platsen med en raketmanick som den de hade på invigningen av OS i Los Angeles 1984. Spektakulärt, men ganska åldrat.Bondlåten + Titelsekvensen: 4

Tjuren från Wales, Tom Jones brölar ut denna klassiska bondlåt. Den är maffig och den hör till, men den är inte en riktig favorit. Titelsekvensen är ordinär och tråkig, siluetter av tjejer som simmar under vattnet. Passande för denna film men inte så upphetsande.Storyn: 7

Lika komplexa och orimliga som en del av de senare bondfilmernas handling kan vara, lika enkel och rättfram är denna. Filmens handling följer tydligen boken mycket nära och vi får en "hemliga agent"-drama istället för en actionfilm. Bond är en av flera agenter som alla letar efter de stulna atombomberna. Det bara råkar vara Bond som undersöker den ledtråden som leder britterna till att lösa upp situationen.


Mycket tid läggs ner på att sätta upp hela historien, med SPECTREs plan med Angelo osv. Det har gått hela 45 minuter av filmen när Bond lämnar MI6 och Miss Moneypenny för att bege sig ut på sitt uppdrag. Kul scen där Bond och åtta andra 00-agenter får sina uppdrag. Bond ska åka till Kanada, men föreslår för M att han ska kolla upp systern till piloten istället. Lyckligtvis för Bond (och filmbolaget) befinner sig systern på Bahamas. Jag gillar också hur M står upp för Bond inför ministern flera gånger i filmen.Bondskurkarna: 8

Huvudskurken i denna film är den Rastapopoulos-like Emilio Largo och han är helt ok. Han kör en "larger than life" SPECTRE-skurk. Det är som att han gör en liten paus före varje kommentar...

Largo: (slowly)... Open the under water hatch.
Man: (quick) Open under water hatch.


Den sliskigaste skurken är dock Vargas, han som inte älskar. Han ser verkligen psykopatisk ut. Det är lite synd att vi inte får se mer av hans antagligen intressanta psyke. Dessutom tar Bond död på honom alldeles för lätt.


Largo:  Of course. Vargas does not drink... does not smoke... does not make love. What do you do, Vargas?

Mest intressanta av skurkarna är givetvis den rödhåriga Fiona Volpe. En av få kvinnliga bondskurkar som verkligen är farliga. Kvinnan med den dödliga motorcykeln, kvinnan som kör bil så fort att självaste James Bond blir illa till mods, kvinnan som förför Bond lika mycket som han henne. Roligaste scenen är då Bond överraskar Fiona när hon tar ett bad i hotellrummet. Hon ber Bond att räcka henne något att skyla sig med och Bond sträcker fram hennes sandaletter. LOL.

Would you mind giving me something to put on.
Senare i filmen blir Fiona istället för Bond skjuten av hennes kumpaner. Bond svänger runt med henne och använder henne som en sköld mot kulan. Vad tycker man om den scenen? Solid?


Bondbrudarna: 9

Denna film har som sagt inte en bondbrud utan en massa. Först har vi den mycket lustiga Pat Fearing, ni vet hon med minkhandsken. Bond möter henne på hälsohemmet och han belägrar henne efter viss motstånd. Frejdig ung dam som till slut blir lurad av Bond efter en incident med en spine stretcher.

Nej, inte ligga. Jo.

Bonds andra erövring var den spännande Fiona Volpe. Den tredje bondbruden är såklart Domino, Dominique Derval, pilotens syster som Bond reser till Nassau för att leta efter. Claudine Auger spelar den till synes svaga karaktären, en trofé för den hon tillhör. Domino är en sorgsen själ som inte verkar veta vad hon vill göra i livet. Nu har hon blivit en ung älskarinna åt den store Largo. Hans niece som de säger. Med tanke på att Domino får sista ordet i deras relation så funkar hon bra i handlingen. Annars är det mest dialogerna mellan henne och Bond som är behållningen. Plus att Bond suger av hennes fot såklart. Hon har nästan en lika avmätt och uttråkad attityd som mästeragenten själv. Jag finner hennes karaktär fascinerande, hon är ljuvlig. Indeed.


James Bond: My dear, uncooperative Domino.
Domino: How do you know that? How do you know my friends call me Domino?
James Bond: It's on the bracelet on your ankle.
Domino: So... what sharp little eyes you've got.
James Bond: Wait 'til you get to my teeth. Medhjälparna: 6

Felix Leiter har en stor roll. Han syns i full kostym och solglasögon på stranden, och på kasinot fortfarande med solglasögonen. För att vara en CIA-man är han otroligt uppseendeväckande. Han både ser ut och beter sig som en agent, men ska inte agenter dölja sig litet?Bond har en lustig dialog med Miss Moneypenny som jag inte alls fattade. Han ringer in och hon trilskas med honom:

Bond: Yes, I think it's a tong sign. The Red Dragon from Macao. Ask Records to verify it.
Miss Moneypenny: Sorry, sweetie. You're off duty. File it till you get back.
Bond: Moneypenny, I'll put you across my knee.
Miss Moneypenny: On yoghurt and lemon juice? I can hardly wait!Actionscenerna: 5

Som den agentdrama den är så är det inte många actionsscener. Förutom alla dessa undervattensscener! Dem finns det desto fler av. Action under vatten kan vara intressant, men den avslutande striden blir lite tradig på gränsen till tråkig. Jag gillade de vackra fallskärmarna som sjunker i havet som gigantiska brännmaneter.

I övrigt har filmen små actionsnuttar här och där men det är inte fokus på stora scener. Istället smyger Bond om natten och undersöker, råkar i handgemäng, men håller sig förvånansvärt lugn. Bond vinner inte heller alla slagen, även om han vinner kriget till slut.Gadgets: 5

Det finns en massa gadgetar i denna film. Raketgrejjen från prologen. En klocka med inbyggd geigermätare. En kamera med inbyggd geigermätare som Bond ger Domino. Sen har vi en klassiker, re-breathern, manicken med syre för några minuter som Bond använder när han fastnat i Largos pool samt i slutstriden. Bond har en gömd kassettbandspelare som startas då den detekterar ljud, gömd i en telefonbok. Och till sist ett piller Bond sväljer som hans kompisar kan pejla och därmed hitta honom. Bond blir instängd i en undervattensgrotta men hittar till slut en öppning mot himlen och blir räddad därur. Bästa gadgeten i denna film är re-breathern!Quotes: 8

Thunderball har inte så många one liners men den erbjuder flera mycket bra replikskiften där situationen, skådespelarnas ordval och betoning samt deras ansiktsuttryck måste vägas in för att citaten ska komma till sin rätt.

Bond duellerar med Pat Fearing under flera älskvärda scener...
Pat Fearing: Funny-looking bruise. A fall?
Bond: A poker, in the hands of a widow.
Pat Fearing: Really? I'd have thought you were just the type for a widow.
Bond: Not this one. He didn't like me at all.

Bond: [draping arm around nurse] Do I seem healthy to you?
Pat Fearing: Too healthy, by far.

[after strapping Bond to the motorized traction table]
Pat Fearing: There, first time I've felt safe all day.

Pat Fearing: What exactly do you do?
Bond: Oh, I travel... a sort of licensed troubleshooter.

Bond: [massaging Pat] Mink. It uh, reduces the tensions.
Pat Fearing: [throaty voice] Not mine.[after making love to Pat, Bond sees something suspicious on the grounds, and gets up to investigate]
Pat Fearing: James, where are you going?
Bond: Oh, nowhere. I just thought I'd take a little, uh... exercise.
Pat Fearing: You must be joking.

LOL, hon säger joking med sån inlevelse, om än inte helt solid.


Bond hämnas på Count Lippe
Count Lippe: [after Bond slides a broom handle through the handles of doors on a sitting steam bath that Lippe is in] What the hell do you think you're doing?
Bond: Now don't you worry, I'll tell the chef!
Count Lippe: Let me out of this bloody machine!

I'll tell the chef! LOL


Filmens sämsta skämt
[after leaving an Irrigation Therapy Room]
Bond: See you later, irrigator.


Bond och MI6
Miss Moneypenny: In the conference room - something pretty big; every double-o man in Europe has been rushed in. And the Home Secretary, too!
James Bond: His wife probably lost her dog.

M: Do we know where she is now?
James Bond: Nassau.
M: Do you think she's worth going after?
James Bond: Well, I wouldn't put it quite like that, sir...

Mycket lustig min och ton från Bond på den sista där...Vidare till alla lustiga utbyten med Fiona Volpe...
Fiona: Some men just don't like to be driven.
Bond: No, some men don't like to be taken for a ride.

[Bond is standing in the doorway between their apartments as Fiona takes a bath]
Fiona: Aren't you in the wrong room, Mr. Bond?
Bond: Not from where I'm standing.

Fiona levererar en av hela seriens roligaste lines...
Fiona: You like wild things, don't you Mr Bond, James Bond.


Domino
Bond: I've been admiring your form..
Domino: Have you, now? Your name's James Bond and you've been admiring my form?
Bond: Most girls just paddle around. You swim like a man.
Domino: So do you.

Domino: [Imitating Bond] "Sorry, my dear, but it's all over."Bond och Largo
James Bond: That gun, it looks more fitting for a woman.
Emilio Largo: You know much about guns, Mr. Bond?
James Bond: No, but I know a little about women.


Bond: It looks very difficult.
[Shooting from the hip, Bond shatters his clay pigeon]
Bond: Why no, it isn't, is it!Sista scenen: 4

Bond och Domino blir hämtade av ett flygplan. Lika spektakulärt som Bonds raketgrej i prologen, men otillfredsställande för romantikern i mig.
Jakt i udda fordon
Det lustiga är att det inte finns någon jakt i udda fordon i denna film. Vi får en mycket kort biljakt men sedan är det intet. Eljest.
Uppdatering: Som Movies-Noir mycket riktigt påpekade har vi faktiskt en jakt med undervattenjets som helt klart kvalificerar för denna sektion. Tack för rättelsen, M-N.

Sammanfattning

Det finns minst två sorters bondfilmer, dels de med storslagna och bombastiska actionsekvenser, dels de där man är mer trogen Flemings agentromaner och där Bond inte bara slåss och jagar skurken utan mer utreder och avslöjar storskurken innan finalen anländer. Thunderball tillhör den senare sorten. Jag gillar Connery's stil och denna film har många sköna scener. Det är en av favoritfilmerna i detta projekt.


Totalsumma: 61
Betyg: 4/5

26 kommentarer:

 1. Bond: Most girls just paddle around. You swim like a man.
  Domino: So do you.

  HAHAHA! Det var riktigt roligt ju!

  Jag lyckades fippla till de när jag läste texten och tryckte på videon till låten mitt i alltihop och det visade sig vara ett lyckokast. Tom Jones. Vilken sångare han var! Låten är träig som få men vilken makalös fin röst han hade när han var som bäst (dvs inte nu).

  Jag gjorde ett halsband (dogtag) med Sean Connery på för ett par år sedan, jag kunde inte låta bli när jag såg den här bilden. Inte många män i världen klär i detta:

  http://nerdsontherocks.com/wp-content/uploads/2012/08/1974-zardoz-002-sean-connery.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice catch, Fiffi. Det är en av många underfundiga och hysteriska replikskiften ur filmen.

   Tom Jones kan sjunga, helt klart!

   Och det där halsbandet skulle jag gärna se, ha, äga!!!

   Kul bild du länkade till men vad är det som vi ska titta på? Är det att han har en så töntig pistol i handen??

   Radera
 2. Ja, det ser ju alldeles plastig ut, som en billig barnpistol från Buttericks. Den passar liksom inte in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. LOL, jo det är det enda som sticker ut i den bilden... :-)

   Radera
  2. Oj oj oj en bild från den ökända filmen Zardoz en film jag verkligen inte rekommenderar men å andra sidan lär man aldrig glömma den när man väl orkat sig igenom den. Tog mig tre försök innan jag lyckades.

   Radera
  3. Jag passar på Zardoz. Ser om någon gammal Bondfilm med Connery istället!

   Radera
 3. Thunderball har jag alltid gillat. Inte favoriten i serien, men övre halvan är det allt.

  Prologen - Håller med att det känns lite åldrat med "flygmaskinen". Minns denna inledningen som lite grå och trist.

  Bondlåten - Gillar den och Tom Jones drar på rejält. Klassisk låt.

  Storyn - Tar hellre en pratigare agentfilm som denna än en fullspäckad actionfilm som saknar en bra story.

  Bondskurkarna - Mmm, jag gillar helt klart de gamla skurkarna mer än de nya. Å andra sidan gillar jag de gamla filmerna mer än de nya (för det mesta), haha. Samtliga du nämner minns jag som bra. Adolfo Celi som storskurk har jag alltid gillat. Klassisk Bondskurk som han ska vara.

  Bondbrudarna - Gillar både Domino och Fiona Volpe. Inget att klaga på direkt.

  Medhjälpare - Jag brukar inte kommentera denna då medhjälparna oftast är tråkiga. Det är ändå Bond som drar det stora lasset. Medhjälparna får jobba bakom kulisserna, det räcker.

  Actionscenerna - Undervattensscener är aldrig fel. Minns dock också att slutuppgörelsen är lite lång och det blir ju ingen dialog där under vattnet. Men filmen lever mer på sin story och sina karaktärer än actionscenerna.

  Jakt i udda fordon - Men är det inte en jakt i miniubåtar av något slag? Eller undervattenjetskis kanske det är?

  Betyg - Thunderball har jag gett en svag fyra. Minns att den tappade lite senast jag såg den, men det är ändå en av Bondfilmerna jag gillar mest och gärna ser om igen. Kul att du också gillar den. Och visst måste man se en sån här film när man är pigg, så tur att du sov på saken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske nickade till lite där ändå. Klart att jakt i udda fordon var: undervattenjets. De jagar varandra i dem i slutuppgörelsen. Nice catch, jag uppdaterar!

   Fiona är en bondskurk och en bondbrud vilket gör det helt rörigt i huvudet på mig. Jag gillar, älskar, Domino och Pat. Och Fiona.

   I vissa filmer är medhjälparna både viktiga och bra, men i flera filmer är de helt oväsentliga. Kommer räcka till en topplista i alla fall.

   Radera
  2. Ah, kul att vi kunde hitta "jakt i udda fordon" även här :)

   Det är sant, medhjälparna kan tillföra något, men sällan blir de lika intressanta som många av de andra elementen.

   Radera
  3. Felix Leiter till exempel, bra medhjälpare.

   Radera
 4. Filmen Åskbollen är en milstolpe i Bondhistorien.
  Den var större, mäktigare och mer framgångsrik än de tidigare filmerna.

  Samtidigt var den ett samarbete med producenten Kevin McClory som ägde filmrättigheterna.

  Detta var en av de två böcker som EON inte ägde rättigheterna till (Casino Royale var den andra).
  McClory vann rättigheterna efter en lång strid i domstolen som till slut tog så hårt på Ian Flemings hälsa att han avled.


  Många år senare gjorde McClory en nyinspelning; den misslyckade Never Say Never Again (1983) - och han försökte länge göra filmen ytterligare en gång utan att lyckas.

  Men detta är en bra film!
  Kanske tom Connerys bästa (tävlar i min bok med FRWL och Goldfinger).  Pre-title:
  Du tar upp en del saker som du inte gillar så som den uppspeedade playbacken och raketfärden.
  Att snabba upp filmen är inte snyggt idag, men jag tror att det funkade utmärkt då filmen hade premiär. Dessa delar har inte åldrats med värdighet.

  Samma sak med raketfärden. Du nämner dess uppträdande på OS i LA 1984. Detta var alltså 20 år senare och då väckte den fortfarande mycket uppmärksamhet. Så den kanske känns gammal nu, men väldigt före sin tid då. :)


  Synd att du inte gillar undervattens-actionscenen.
  Den var en stor snackis då filmen släpptes och har hyllats av många. Den var även en stor anledning till att filmen vann en Oscar för 'Special Visual Effects'
  Antagligen är den också ett åldringtecken, men samtidigt så är det inte lätt att filma bra actionscener under vatten. Hur många kan du komma på som är bättre? =)  Titellåten:
  Tom Jones är alltid bra och denna är en klassiker. Jag gillar't!


  Baddies:
  Skurkarna är alla bra, speciellt Largo & Volpe.
  Och scenen då Bond ger Volpe badtofflorna är priceless! Jag har alltid velat hamna i en situation då jag kan göra likadant!


  Beautifullies:
  Domino är bra, både som karaktär och utseende.

  Jag gillar sjuksköterska Fearing, men numera brukar jag få känslan av att Bond nästan våldtar henne i deras första intima scen ihop. Det förtar en viss del av nöjet... :-/


  Goodies:
  Leiter beter sig absolut som en hemlig agent, vilket jag förstår din motvilja till, samtidigt så är detta den första filmen där man verkligen förstår att han och Bond är mer än bara kollegor - de är även riktiga vänner. Och detta gillar jag!
  Tyvärr gick karaktären tillbaka mot det tidigare tillståndet i nästa film han dyker upp; DAF.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, tack för de som alltid informativa kommentarerna, Halo.

   Men du. Jag har inget emot undervattensscenerna! Flera av dem är riktigt snygga och spännande, men den avslutande fajten mellan Largos män och CIA (?) är för lång, tycker jag. När de börjar återanvända scener (man får harpun i höger arm) börjar det bli för mycket.

   Bond och Pam är lite på gränsen, håller med.

   Nu till vad jag saknar i dina kommentarer:

   1. Inte ett ord om min spaning på hur lika Largo och Rastapopoulos är? :-)

   2. Fionas dödsscen? Kommentar?

   3. Bond och Pennys dialog och hennes replik om yoghurt and lemon juice? Vad tusan betyder den?

   Radera
  2. 1) Nej, de är inte lika:
   Rastapopoulos har monokel, jättenäsa, sideburns och hatt (på din bild).
   Largo har lapp för ögat/enögd, halvstor näsa, inga sideburns och ingen hatt.
   ;)

   2) Fiona dör för enkelt. En stor besvikelse.

   3) Jag har alltid gissat att hon hänvisar till att han varit inlagd på hälsohem (och typ enbart levt på yoghurt & juice) och därför är för svag för att vara ett verkligt "hot" mot henne.


   Några andra frågor? ;)

   Radera
  3. Och jag kan förresten instämma att återvinna scener är kasst.
   Det kan jag hålla med om är en dålig sida av den sekvensen.

   Radera
  4. Ok.

   1. Den funkade inte alls? Nähä.

   2. Visst, en stor besvikelse, men jag menade mer det moraliska med att vår hjälte gjorde så mot en kvinna, skurk måhända men ändå? Kanske inget?

   3. Ahhh, självklart att det är så. Tack, nu kan jag sova lugnt igen!

   Radera
  5. Jag har inga problem med att han gjorde så.
   Kvinna eller inte; vår vän Bond skyr ju inga medel att klara sitt uppdrag. Dessutom var hon ju skurk.

   Radera
  6. Jag förstår. Jag har egentligen inte problem att Bond dödar kvinnliga skurkar likaväl som manliga diton. Men just i detta fall hade Bond en så hjärtlig relation till henne. De dansade ju styrdans ihop när hon dödas för tusen! Därför blir den dödsscenen lite tyngre.

   Radera
 5. Det mest spännande men denna revyn var att få reda på att du spelar Bridge! Ett kortspel som gäckat mig i många år - jag har försökt några gånger men aldrig riktigt förstått mig på det hela. Har som ett livsmål att lära mig bridge. Nu över till filmen.

  http://filmitch.wordpress.com/2011/08/12/knarkare-seriemordare-trollkarlar/
  När jag läser om vad jag tyckte om filmen anser jag nog att jag kan ha varit för snål i betyg.
  Domino är nog den snyggaste bondbruden av de alla. Volpe är bra som skurk och filmen har härliga miljöer.
  Däremot har jag lite svårt för Largo - han kanske är för mycket av en serietidningsskurk ;) och vattenscenerna är snygga men bedövande trista.
  Tror nog att jag får lov att se om den här filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, 5/10 tycker jag är lite snålt.

   Tack för länken, och jag tackar med några extra sidträffar på din blogg då du lömskt nog visar mig till en helt annan sida än din Thunderball-revy. ;-) Din revy ligger ju här:
   http://filmitch.wordpress.com/2010/12/23/thunderball-1965-storbrit/

   Lustigt att du lyfter upp jaktscenen på festivalen. Det är ju den sämsta sekvensen i hela filmen tycker jag. "Look and feel" på de scenerna skiljer sig från övriga filmen och jag blir alltid tagen ut ur filmen när de scenerna spelas upp. Men samtidigt är det bland dem som Fionas dödsscen finns, en intressant scen ur fler perspektiv.

   Thunderball är väl värd att ses om, om inte för Fiona, Patricia och Domino, så för den briljanta dialogen rätt igenom...

   Radera
  2. Oj då det blev visst fel där! Kanske fick du ngt tips ;)Gillar jaktscenen då 007 känns lite desperat ett kort ögonblick.

   Radera
 6. En av mina stora favoriter från the swingin sixties!
  Som att det är den glassiga Bond vi möter. Huvudet på spiken där med dialogerna. :-)

  Om nu produenterna hade hoppats på att den exotiska miljön skulle verka inbjudande, fick de helt rätt! Man känner ju liksom bara för att åka dit och laja runt lite på stranden och de små sköna gränderna...

  En finfin rulle. Tidens tand märks såklart, men nostalgitrippen är suverän.
  (Håll dessutom koll på tjommen som tar emot Bond och Domino när de landar med båten på stranden...han måste ha sett sin putteroll som superduperviktig för jäklar vad han lubbar mot båten...startar bakom kameran...vilken inlevelse!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! Jag hade med snubben som tar emot motorbåten på stranden i mina notes, men på något mystiskt sätt glömde jag nämna honom! LOL, han är otroligt tjänstvillig och älskvärd!

   Radera
 7. Mr Bond James Bond. Hittad, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett mycket lustigt citat! Tål att ses om flera gånger.

   Radera