söndag 3 mars 2019

The Rainmaker (1997)


Behövde vi ännu ett rättegångsdrama på bio i slutet av 90-talet egentligen? Men hey! Jag gillar ju domstolsfilmer så detta var nog bra ändå. The Rainmaker är ännu en filmatisering av en bok av John Grisham. det känns lite oklart varför Coppola valde att satsa sitt krut på denna historia men han har fått till en hyfsad film. Den gör allt rätt som den ska, men den bidrar inte med något nytt i genren. det blir lite trist och mellanmjölkaktigt till slut.

Filmen lever upp i sin bra cast; en ung Matt Damon, den förträffliga Claire Danes, den lustige Danny DeVito och den iskalle Jon Voight som dominerar alla scener han deltar i. Mickey Rourke och Danny Glover gör också notabla insatser.

Trots att vi får se en klassisk David mot Goliat-historia där Matt Damons unge och idealistiske advokat går upp mot ett stort försäkringsbolag med horder av advokater saknar filmen udd. Storyn maler på men det bränner aldrig till ordentligt. Bi-historien med Claire Danes som ung kvinna som blir misshandlad av sin skitstövel till make är snarare där filmen hettar till lite.

Jag gillar genren, det finns något lockande i underdogsstories i domstolsmiljö men denna film är middle och the pack, 13 på dussinet.

Betyg: 3/5
2 kommentarer:

 1. Minns att jag gillade rullen men är likt dig svag för rättegångsdramer - denna och The Runaway jury brukar jag gilla mest när det rör sig om Grisham filmatiseringar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för tipset. Jag gillar My cousin Vinny om du mot förmodan har missat den.

   PS, damn blogger som slutat att lista senaste kommentarer...

   Radera