torsdag 7 mars 2019

The Old Man & the Gun (2018)


The old man & the gun påminner en hel del om Clintans The Mule. De är båda BOATS-filmer som handlar om äldre herrar som begår brott i ett sävligt tempo. Jag såg The mule först och finner den något bättre. Vad som är kul med The old man är att se Robert Redford i hans kanske sista roll på den vita duken. Det var trivsamt att se honom agera här och han har en bra kemi med Sissy Spacek.

Precis som i The mule får vi parallellt med bovarna följa poliserna som jagar dem. I denna film är det Casey Affleck och en mustig mustasch som jagar den gamle gentlemannabankrånaren. Fasen, Casey Affleck är väldigt bra än en gång. Tre i rad! Manchester by the Sea, A ghost story och nu denna. Han har bubblat upp som något av en favvis på senare år. Här spelar han en avmätt polis som blir mer och mer fascinerad av den gamle mannen. Han spelar rollen med självdistans och en stor portion glimten i ögat vilket jag alltid uppskattar.

Av rånarligans övriga två pensionärer var jag mest road av Tom Waits, vilken härlig gubbe! Danny Glover var lite tafatt och gjorde inte så mycket intryck på mig.

Tyvärr bränner filmen aldrig riktigt till. Det är lagom underhållande hela tiden, aldrig dålig, men tyvärr aldrig supernajs heller. Den är ett bra val för dem som gillar Redford, långsamma kriminalare eller helt enkelt vill se det mesta av vad som flödar förbi oss i den strida strömmen av filmer. Äh, ta och se filmen vetja.

Jag ger den en trea!

Betyg: 3/5


2 kommentarer:

 1. Inne på samma spår. Trevligt att se Redford i hans sista (?) roll, och bra funkar han. Spacek och Affleck funkar också. Men som du var inne på hade man önskat att filmen brände till mer. När man ser hur mycket material de hade att jobba med känns det som filmen kunde fått med mer och blivit riktigt minnesvärd.

  Ett plus med filmen är känslan av old-school som jag uppskattar.

  http://moviesnoir.blogspot.com/2018/11/the-old-man-and-the-gun.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var njutbar under titten men sedan glöms den ganska lätt. Kommer inte på topp 20 för året.

   Radera