måndag 25 september 2017

The Omega Man (1971)


Sci-fi på tidigt sjuttiotal skulle tydligen ha Charlton Heston i huvudrollen för här har vi ännu en sådan med honom i förarsätet. Hans garnityr är fortfarande två nummer för stort, hans teaterskratt är smärtsamt och han älskar fortfarande skjutvapen den jäveln.

Inledningen påminner till känsla om inledningen av The Walking Dead. Öde gator och en massa zombies som springer omkring och hojtar. I denna film är de någon form av halvzombiesar som vill ta över världen. Filmen utspelas i Chicago och de olyckliga marscherar med facklor och skriker om soil and blood. Facklor bränns. Vi känner igen det från nyheterna men här är rollerna omvända och budskapet skrivs på åskådarens näsor.Ledaren av de onda spelas av någon som vi känner igen från Dallas tror jag. Oklart! Hans sekt vill döda alla obesmittade och det ruvar något religiöst tema över hela filmen. Charlton Hestons Robert intar jesusposer så fort han kan, han dör till och med i fontänen i en mycket tydlig Jesus-pose. Jag ger inte mycket för försöken att göra filmen djupare än vad den borde vara. Några år senare gjorde John Carpenter Flykten från New York. En mycket bättre och mindre pretto actionfilm i miljöer som delvis påminner om varandra.

Nej detta var inte klackarna i taket från mig. Bitvis intressant med till slut kändes den ganska tråkig helt enkelt. Jag ger The Omega Man två epidemier av fem möjliga.

Betyg: 2/54 kommentarer:

 1. Nej, det här är ingen jättelyckad version av I Am Legend. Men man måste imponeras av Hestons bachelor pad :)

  https://bilderord.wordpress.com/2014/02/19/the-omega-man-1971/

  SvaraRadera
  Svar
  1. det skulle vara för den då... :-)

   Hoppar över och läser din text...

   Radera
 2. En av tre filmatiseringar av I Am Legend som jag har sett. Det är inte den bästa, ej heller den sämsta. I det här fallet slår Will Smith Heston på fingrarna.

  https://jojjenito.wordpress.com/2013/04/03/3-x-i-am-legend/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har de övriga två kvar. Ser fram emot den med Will Smith...

   Hoppar över.

   Radera