fredag 3 juni 2011

The Rebound (2009)


It helps me think!

Det var ofrånkomligt att Hollywood skulle exploatera "cougars"-trenden och därmed har vi fått komedin "The rebound" på halsen. Filmen handlar om den drygt 40-årige Sandy (Catherine Zeta-Jones) som skiljer sig från sin man, tar barnen och flyttar in till Manhattan och börjar arbeta som researcher på en sport-tv-kanal. Hon hyr en lägenhet ovanför ett café och där arbetar den 20-åriga Aram (Justin Bartha). Karusellen startar...

Frans tipsade om denna komedi och jag gav den en chans. Frans är en sucker för romantiska komedier, fast hans kompass kan ibland snurra vilt och hamna lite var som helst. Denna gång hamnade den hyfsat nära norr. Jag lät mig underhållas.

Filmen får mig att le, men den är ett misch-mash av genrer eller stilar. Den skulle säkert kunnat bli ännu bättre om den hållit sig till en stil och varit mer "tajt". I filmen ryms kiss-och-bajs-humor då en av Sandys dejter hittar en bajja-majja på gatan och går in och utför sina behov mitt i samtalet. Tvåan! En scen som tagen ur radioprogrammet "Hassan".

Men filmen är också mjukt romantisk och oroväckande seriös. Dessutom slänger de in en helt malplacerad epilog i slutet av filmen där vi i montage får se vad som händer karaktärerna under en femårsperiod. Jag vet inte vad man kan tycka om det knepet? Detta är ju inte en film som är baserad på verkliga händelser direkt, så varför försöka göra filmen mer sentimental och kletig än den redan är? Oklart!

CZJ är som vanligt bra. Hon har klarat av både äventyrsfilm (Zorro, Entrapment) och komedier där hon också visat mod och styrka att driva med sig själv (America's sweethearts, No reservation). Hon är som alltid otroligt vacker, och nu ännu charmigare när hon blivit lite rundare om kinderna. Jag vet inte vad som förmått henne att go cougar och spela in denna film, ville hon kanske fixa till en lägre medelålder på männen i sitt liv?

Jag ger "The rebound" tre mörkhåriga skönheter av fem möjliga.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar