söndag 12 juni 2011

Kung Fu Panda 2 (2011)


Ah. My old enemy... stairs.

Igår bjöd jag med min systerdotter Matilda, 10 år, på "Kung fu panda 2" i 3D. Att jag inte sett första filmen om den tjocke och snälle pandan som blir kung fu-mästare gjorde inget, för Matilda redogjorde utförligt för första filmens handling i bilen på väg mot Filmstaden. När filmen väl startade bjöds vi på ett storslaget action-äventyr som utspelas i ett historiskt Kina. Pandan Po och hans fem "vapenbröder" kastades in i ett äventyr där hela Kinas framtid stod på spel. Filmen innehåller en hel del action och en hel del humor. Filmen hade överraskande nog ganska få pop-kulturella referenser för den vuxna publiken, inte alls som i t.ex. "Shrek". Istället var den dramatisk och det blev lite dammigt i lokalen i slutet av filmen. Men ingen fara, slutet gott - allting gott. Matilda tyckte att filmen var "asbra". Jag gillade den också.

Men jag har också revy-glasögonen på. Jag har alltså först mina vanliga glasögon, sedan 3D-glasögonen och ovanpå allt revy-glasögonen. Just det att 3D-glasögonen sitter lite knasigt och ojämnt över de vanliga glasögonen kan ha haft en del i att jag upplevde filmen suddig då och då. Jag satt och fipplade med glasögonen mest hela filmen. Inte så kul. Vi satt i mitten men ganska lång fram och då kanske glasögonens läge är extra viktigt?

Jag och Matilda såg filmen med svenskt tal och det var den andra faktorn som jag hade problem med. Jag kan inte säga att jag kände igen eller gillade någon av röstskådespelarna nämnvärt. Jag måste fråga Matilda om vi kan se nästa film med svensk textning istället, så att vi får höra de riktiga skådespelarna voica sina figurer. Nu fick vi inte höra rösterna och skådespeleriet av Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Gary Oldman, Seth Rogen, Jean-Claude Van Damme, Dennis Haysbert, Jackie Chan, Lucy Liu och Michelle Yeoh! Vad tycker ni, mina kära filmbloggare, ska engelskspråkiga animerade filmer ses med originalröster eller "alla talar svenska"?

Filmen var i alla fall helt klart underhållande. Den nådde inte upp i närheten av Pixar's bästa filmer, men jag ger den tre riktiga pappor av fem möjliga.

Betyg: 3/5

5 kommentarer:

 1. Kung Fu Panda 1 (i amerikanskt orginal) är än så länge nummer 1 av alla filmer som förälder!

  SvaraRadera
 2. Aha, Axel och Liv gillar den?

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte ettan var tillräckligt bra för att nog ta mig an tvåan så småningom. Originalröster alla gånger! Men så behöver jag aldrig heller se film i sällskap med personer som inte klarar undertexter, vilket inte är en lyx förunnat alla har jag förstått ;)

  SvaraRadera
 4. Sofia: Jag håller med, originalröster är nästan ett måste. Vet inte om du skrev fel sedan... ;-D
  Men det är i alla fall en lyx för mig att få gå på bio med systerdottern!

  SvaraRadera
 5. Haha, för mig är det lyx att slippa. Men det är ju bra att inte alla känner så för då är det många småttingar som aldrig skulle få komma iväg på bio ;)

  SvaraRadera