torsdag 5 augusti 2010

"24" - Season 8 (2009-2010)


Det har blivit något av en sommartradition för mig att se senaste säsongen av "24". Jag gillar "24" men tar den för vad den är. Säsong 1 var spektakulär och otroligt bra. Speciellt de första 13 avsnitten var så bra gjort. Jack Bauer (Kiefer Sutherland) hade verkligen inga val, han var hela iden tvungen att göra exakt det han gjorde för att undvika katastrof. Tv-serien utspelas i realtid och det var också ett fräscht koncept när den kom. Nu har vi dock hamnat i säsong 8 och idéerna har sedan länge tagit slut, återupplivats, återanvänts, och tagit slut igen. Det går inte längre att ha illusionen att Jack och de övriga inte har några alternativa handlingsplaner, nu är serien endast en häftig "ride", en action-utan-slut-serie. Säsongerna har sedan länge flutit ihop och det är svårt att komma ihåg vad som hänt i vilka säsonger, men jag minns att jag tidigare sa att de udda säsongerna (1,3,5,7) var bra och de jämna var dåliga (2,4,6). I slutet av säsong 7 trodde jag att Jack äntligen skulle få dö, men där blev det tji. Inget med det. Nu när säsong 8 startade hade tv-bolaget dessutom redan beställt säsong 9. Jag hoppas och tror att säsong 9 verkligen blir den sista och att det finns en potential att serien avslutas med en bang och med en av de bättre säsongerna.

Vad händer i säsong 8 då? Jack bor nu i New York City och det förnyar ju miljön i alla fall. Muslimska terrorister hotar med att detonera en radioaktiv "dirty bomb" på Manhattan och Jack drar ut i krig igen. Som vanligt får vi en massa förvecklingar, "CTU is compromised", action, och ond bråd död. Vi får dock förvillande få "bring up a socket" - jag undrar om detta verkligen är "24". Men vara lugn nu pratas det om "drones" istället.

Säsong 8 var ett lågvattenmärke för hela serien i ca 15 avsnitt, sedan blev den något bättre men till slut håller jag nog denna som serien svagaste. Nu ser vi fram emot säsong 9!

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar