lördag 21 augusti 2010

The West Wing - Season 2 (2000-2001)


Säsong 2 gick lika fort som första säsongen, och serien håller lika hög klass. Den håller mig i ett järngrepp! Vi får följa presidenten och hans team av seniora rådgivare under andra och tredje åren vid makten. Karaktärerna fortsätter att utvecklas. Den smått irriterande Mandy försvann ur serien och in kom istället Ainsley Hayes (Emily Procter), en republikansk advokat som rekryteras av Leo pga hennes briljanta retorik.

Ainsley är säsongens vinnare. Hon är fantastiskt rolig och en fröjd att se närhelst hon är med. Och det är inte bara för att hon är "a blond Republican sex kitten". Trots att hon förpassats till ett rum nere i källaren gör hon det bästa av situationen! Och dansar i morgonrock när presidenten kommer på besök. Josh är fortfarande favorit men som tidigare vinnare är han utom tävlan.

Roligaste inslaget i säsongen, förutom Ainsley, är helt klart den brittiske Lord John Marbury. Ofantligt rolig!

Bästa avsnitt är "Noël", säsong 2 avsnitt 10. Det är helt Josh-centrerat och väldigt bra, dramatiskt mer än roligt.

Bästa scen i säsongen är den allra sista scenen då presidenten gör sig klar för och startar upp presskonferensen angående hans sjukdom. De använder Dire Straits låt "Brothers in arms" på ett sensationellt sätt. Den är som gjord för scenen då den startas ute i regent med åska och dunder i bakgrunden. Vad var det Gunde sa? Ståpäls!

Betyg: 5/5

Säsong 3 finner du här.

2 kommentarer:

 1. Har precis börjat på säsong 2 av denna underbara serie. Riktigt bra och jag vill bara påminna det avsnittet som Josh är så bakfull och är på sitt kontor och ska snart få besök utav den döva kvinnan. Han har på sig någon absurd regnställ för hans kostym är på tvätten...Just då kommer hon och han tar emot henne med håret på svaj och denna regställsoutfit... Skrattar bara jag tänker på denna scen.

  Med spänning så ska jag fortsätta att se säsong 2...

  SvaraRadera
 2. Ja just det. Det var otroligt kul, den sekvensen.

  Speciellt kul att Josh inför kvällens svensexa var så säker på att han inte skulle dricka för mycket. Sedan ser man honom vakna upp på golvet i sitt kontor, saliv på kinden och allt.

  Det finns helt klart en hel del mycket bra karaktärsdriven humor i serien.

  SvaraRadera