måndag 9 augusti 2010

The Ice Harvest (2005)


As Wichita falls... so falls Wichita Falls.

"The Ice Harvest" bygger på boken med samma namn. Filmen utspelas under julafton i Wichita Falls, Kansas. John Cusack spelar Charlie en korrumperad advokat som arbetar för den lokale maffiabossen. Just denna dag har Charlie tillsammans med en av bossens hejdukar (Billy Bob Thornton) stulit över två miljoner dollar av sagde boss. De behöver bara ligga lågt några timmar för att sedan lämna staden som rika män. Charlie spenderar natten på de lokala strippklubbarna, hemma hos sin ex-fru och ute på stadens tomma gator där ett underkylt iskallt regn faller. Hela tiden dricker han mer och mer. Detta låter kanske inte så festligt men det är faktiskt ganska underhållande.

Filmen är en "colorful film noir" som The Frans säger. Precis som sig bör har denna film noir en "femme fatale" och hon är spelad av Connie Nielsen.

Om du gillar svart humor och en film i lite långsammare tempo som påminner om the Coen brothers "Fargo" kan kanske "The Ice Harvest" vara något för dig. John Cusack är som vanligt bra, men filmens bästa skådespelare/karaktär var Oliver Platt's Pete. Vilket härligt fyllo!

Jag roades en hel del och filmen får tre alternativa slut av fem.

Betyg: 3/5

Charlie: It's Christmas! Everyone's nice on Christmas!
Vic: Only morons are nice on Christmas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar