söndag 27 augusti 2017

Baywatch (2017)


Baywatch är en komedi som helt enkelt är förbaskat rolig. The Rock är underbar och han har verkligen en komisk tajming. Det blir en bra film när han är med! Jag blir nästan sugen på att kolla in F&F-serien bara för att han är med i några av filmerna. Zac Efron är kanske inte en ny Chris Hemsworth men han är ganska lustig i denna film han också. Gängets tjejer är inte lika kända och inte heller lika roliga. Alexandra Daddario från True Detective S1 är väl den som står ut mest.

Filmens roligaste figur men också barnsligaste och kanske plattaste spelas av nykomlingen Jon Bass. Hans Ronnie är en lönnfet nörd begåvad med en pillesnopp värdig Podrick Payne. Filmen innehåller många sexskämt, lika många om damernas behag som om killarnas. Det ska vara lika nu för tiden.

Skämten haglar och det blir som bäst när de kärleksfullt driver med den ikonsika tv-serien. Trots att jag inte sett ett enda komplett avsnitt av Baywatch så känns det som att jag känner till alla troper de körde med i serien. Att tjejerna bokstavligen springer i slow motion här i filmen är hilarious. Att både The Hoff och Pam A är med som cameos var fint.

Det finns inte så mycket mer att säga än att filmen är roligt men tunn. Den förnöjer mest under titten. Efter de roliga eftertexterna med bloopers är showen över helt och hållet så att säga. Det är inte som med en film som Solaris alltså...

Jag ger Baywatch tre "vomit comets" av fem möjliga.

Betyg: 3/5 

4 kommentarer:

 1. Hm kan kallt konstatera att våran smak för vad som är roligt inte riktigt överensstämmer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, helt oförarglig film men kul. Perfekt i vissa lägen! :-D

   Radera
 2. Huh, att Daddario var med i True Detective. Det hade jag totalt lyckats glömma bort

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första säsongen. Den bra säsongen! :-)

   Radera