tisdag 1 januari 2013

The Watch (2012)


Jamarcus: I have this one scenario in my mind. I kinda hope it plays out like this: young, sexy, Asian housewife, alone at night, frightened. A noise out by the trash cans. Best call the neighbourhood watch. I show up, look heroic, and then... get this - she sucks my balls. 

Börjar Ben Stiller och Vince Vaughn's fönster stänga sig? Är deras tid i rampljuset, komedifilms-rampljuset, snart över? Vet inte, vem kan veta sådant? De har i alla fall gjort ett försök till med filmen The watch. Med sig har de pojken med guldbyxorna Jonah Hill (ni vet Brad Pitt's kompis) och norsk-nigerianska brittiska nykomlingen Richard Ayoade. Ingen mindre än Seth Rogen var med och skrev manus.

I The watch spelar Ben Stiller en jobbig typ som sätter ihop en neighbourhood watch efter ett mystisk mordfall i villaförorten de bor i. Ben Stiller's Evan tänker inte tillåta fler mord i området, oavsett om mördaren är en människa eller utomjording. 

Vince Vaughn spelar sig själv som vanligt, en skön typ som gillar att festa. Jonah Hill är smalare än normalt, men han spelar just den rollen man kunde tänka sig - en misslyckad polis-wannabe. Richard Ayoade är filmens stora överraskning. Han spelar en brittisk invandrare som går med i gänget för att träffa folk (kvinnfolk).


Detta är en komedi med galet mycket grov dialog, allt som oftast under bältet. Det är så många sexskämt att det måste vara meningen att det ska bli för mycket. Flera av skämten är dock roliga, för stunden. Detta är en film som jag skrattade lite lätt med, men som snart glöms. Den är inte speciellt bra.

Richard Ayoade och Vince Vaughn är filmen behållning. Där finns också några roliga biroller. Ben Stiller, Ben Stiller - är Ben Stiller. Ganska bra men absolut inget nytt. Det är nästan så att man blir lite arg. Kunde han inte hitta på något roligare med sin karaktär? Filmen klart svagaste kort är Jonah Hill. Visst, han var bra i Moneyball, men här är han inte rolig. Det känns som att han bara är arg. Ingen glimt i ögat där inte. Vilken skillnad mot ett fullblodsproffs som Vince Vaughn. Hehe.

Kul komedi, men i slutändan ganska slätstruken och lättglömd.

Jag ger The watch två aliens av fem möjliga.

Betyg: 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar