onsdag 2 januari 2013

Premium Rush (2012)


Wilee: I like to ride. Fixed gear. No brakes. Can't stop. Don't want to, either. 

På resan hem från Ottawa hann jag bara med att se en enda film. Eftersom vi flög över natten var det klokt att försöka sova lite istället. Men då jag satt på ett säte vid gången blev det inte så mycket sömn ty jag blev knuffad på armen ungefär en gång per minut hela resan genom.

Men, men. Före jag misslyckades med att sova såg jag Joseph Gordon-Levitt cykla på Manhattan i filmen Premium rush. Specifikationen på denna film var lovande. Joseph Gordon-Levitt från filmer som 50/50, Brick och Inception i huvudrollen. Michael Shannon från favoritfilmen Take shelter som skurken. I en thrillerartad actiondängare. Det kunde blivit hur bra som helst. Men ack, gott folk. Vad ni än hört om denna film så är den inte bra. De är snarare helt bedrövlig. Ojojoj, vad dålig den var.

Tyvärr känner jag till och med att filmen drar ner mitt allmänna intresse för Joseph Gordon-Levitt. Han riskerar att ramla ut ur min "7 skådespelare"-lista (kommer inom kort). Det är viktigt att välja rätt roller också! Michael Shannon gör också mer eller mindre bort sig här. Hans psykopatiska och smutsiga polis med sitt feminina fnittrande skratt var varken underhållande eller skrämmande. Jag kan bara gissa förstås men jag tror att han försökte göra en egen "Stansfield" (Gary Oldman's karaktär i Leon för de av er som inte tog den).

Joseph Gordon-Levitt spelar Wilee, det snabbaste och tuffaste cykelbudet på hela Manhattan. Han är till och med så tuff och snabb att han kör en fixie (såg ni På spåret där den kom upp?), en cykel utan bromsar. Han är jättetuff och den snygga tjejen trånar givetvis efter honom. Wilee får en leverans, en körning, av ett litet kuvert. Helt plötsligt visar det sig att det är värt en hel massa pengar och Michael Shannons fula snut jagar Wilee och kuvertet över hela stan. Samtidigt gnabbas Wilee och den mörka skönheten Vanessa (Dania Ramirez). Ska de eller ska de inte vara ihop. Jo då, det ska de.

Några citat av den tuffe Wilee:

- Just runnin' reds and killin' peds. 
Suck it, douchebag! 
Douchebag! Have a nice day! 
Hey douchebag! What's the matter with you? 

Uurk, jag har inte sett en så dålig film sedan jag gjorde misstaget att se John Carter.

Jag ger Premium rush en etta, en endaste o-premium rush.

Betyg: 1/5

5 kommentarer:

 1. Aj då. Det var ju inte så bra betyg. Jag tror på den här ändå för mig. Jag cyklar ju till jobbet varje dag... om jag inte har punktering... vilket jag fick igår. Kommer se den och gilla den. ;)

  ...åh vad jag hatar Bloggers kommentarsfunktion...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul. Jag ser fram emot en riktigt svettig sågning av cykelfilmen. Kör hårt!

   Radera