torsdag 16 januari 2020

6 Underground (2019)


Min väg in till denna film var en trailer jag såg under en NFL-match. Såg suverän ut. Lite "you had me at Ryan Reynolds" över det hela.

Hade inte hört något mer om filmen inför titten. Såg filmen och har inte haft så roligt sedan jag vet inte när. Kanske Deadpool 2? I efterhand insåg jag att filmen är skriven av samma duo som skrivit manus till Deadpool-filmerna. Och detta är en actionfilm med en huvudkaraktär som lika gärna kunde varit Wade Wilson utklädd som civilperson.

I efterhand har jag förstått att en hel del folk hatar filmen. Mest för att det är Michael Bay som regisserat som det verkar. Och visst är det en massa orimligt och kanske onödigt våld men det är ju exakt det filmen är, varken mer eller mindre. Den är precis vad den verkade vara.

Detta är en actionkomedi, inte ett drama om orättvisorna i världen och det spirande klasskriget. Detta är underhållning för underhållningen skull. Det är "over the top" så att det heter duga. En user på imdb skrev "The most Micheal Bay movie Micheal Bay ever Micheal Bayed" och det är sanningen. Filmen är som en "Mission: Impossible"-film på steroider och preppad med en massa kul humor.

Jag älskar Ryan Reynolds. Han har på kort tid seglat upp som en favoritskådis men framför allt en favoritperson. Jag gillar hans humor. Han är dessutom den näst bästa Reynolds. Inte illa.

I "6 Underground" spelar han en snuskigt rik industriman, typ Elon Musk, som går under jorden, drar ihop ett team med "bad asses" och ger sig ut i världen för att avrätta "bad guys". De har en lista på diktatorer som rättvisan inte når etc. Det är kul, men detta är bara påhitt så man ska nog inte dra allt för stora växlar på vad filmen säger om aktuell politik i världen. Många verkar bli upprörda, kränkta eller stressade av att filmen finns. Jag älskar den då den var så förbaskat underhållande. Det räcker tydligen för mig. Dessutom är det inte så lite kul att folk blivit så upprörda över filmen. Jag hoppas att denna film får flera uppföljare, ska det bli nio filmer kanske? Man kan alltid hoppas!

Betyg: 4+/5


2 kommentarer:

 1. Wohoo! Helt enig! Inga sura citroner gillar denna actionrökare! Visst kan vi väl ta en uppföljare eller två! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi5 på den!

   Belackarna av filmen har väl helt enkelt inte samma humor eller så är de för pryda och pretto för att gilla en så icke politiskt korrekt film. :-D

   Radera