tisdag 21 januari 2020

52 Directors: Frank Oz


Vi har kommit till vägs ände, mina vänner. Detta är den sista av de tre extra-regissörerna jag utlovat,  och den allra sista regissören i hela projektet "52 Directors".

Jag letade efter lämplig avslutning, skrapade i botten på tunnan. Det fanns alternativ, till och med med kompletta topp 5:or, men jag valde dagens regissör på grund av att tre otroligt roliga komedier trumfar fem bra blandade filmer. Japp, idag har jag endast en topp 3! Så kan det gå. Avslutar hela projektet med att fuska. Galenskaper!

Det har varit en kul resa, att välja ut regissörerna, filosofera över vilka deras fem bästa filmer är samt att se ikapp filmer som jag missat. Jag vill också tacka bloggkollegan Christian på Movies-Noir för gott samarbete och kul läsning. Christian kommer dessutom köra året ut med "the sequel" "Another 52 Directors". Impressive, most impressive!For the last time, without further ado...Frank Oz topp 3
3. HouseSitter (1992)


Steve Martin och Goldie Hawn i gullg och överraskande rolig romantisk komedi om en arkitekt med stora planer och en kvicktänkt grifter som tar chansen i flykten.2. What about Bob? (1991)


Ofantligt rolig komedi med Bill Murray och Richard Dreyfuss. Obekväm och neurotisk patient och en överstressad psykolog i ljuv kombination. Komiskt guld.1. Dirty rotten scoundrels (1988)


På top 10 bästa komedierna genom tiderna? Antagligen! Steve Martin och Michael Caine är Rivierans guldgossar. Skratt utan slut!Jag har bara sett fyra av Frank Oz filmer:

 1. Dirty rotten scoundrels (1988)
 2. What about Bob? (1991)
 3. Housesitter (1992)
 4. The score (2001)
Idag listar Mr. Christian fem favoriter från Alejandro G. Iñárritu.8 kommentarer:

 1. Haha, jag kör tungt och seriöst mot Frank Oz! Ingen chans att vinna då ;)

  Gillar också Rivierans guldgossar som är en topp 10 komedi, det skriver jag under på. Gillar även The Score som skulle hamna tvåa på min Oz-lista. What About Bob? och HouseSitter var ok som jag minns det. Bowfinger och Death at a Funeral har jag också sett, även de ganska ok. Rivierans guldgossar ser jag gärna om igen och igen...

  Tack själv, Henke! Det har varit kul och jag kör som sagt vidare. En del givna för egen del kommer dyka upp, andra lite knepigare men ändå med bra topp femmor. Ska bli kul, men lite ensamt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också uppskattar Rivierans guldgossar!

   Stort tack för ytterligare ett kul och gediget genomfört projekt ihop!

   Jag önskar dig lycka till med Another 52 Directors. Och jag lyfter på hatten. Du har sett så mycket film att man inte kan annat än bli imponerad. Ska bli jätteroligt att följa ditt soloprojekt även om jag gissar att jag ofta inte kommer har så mycket att kommentera. :-)

   Radera
 2. Imponerande och roligt projekt att följa. Jag tyckte faktiskt det blev mer intressant när ni gick skilda vägar och körde egna regissörer. Det blev mer personligt då, mer variation.

  Apropå Frank Oz så spelade han advokaten i Knives Out. Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du har följt projektet, läst och kommenterat!

   Hmm, jag förstår hur du menar. Det var kul att det blev blandat mot slutet i alla fall.

   Aha, var han med i Knives out? Såg inte det, festligt. :-)

   Radera
 3. Visst har Frank Oz ett par bra filmer på CV:t men What About... är inte bland dem i min bok. Alldeles för o-rolig. DRS är förstås en klassiker och sedan är jag rätt förtjust i både hans Little Shop... och Bowfinger.

  Kudos till väl genomfört projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofia. Det var ett roligt projekt som också innebar att jag fyllde några blind spots för vissa av regissörerna. Hade tänkt se några av Oz, men det inrymdes inte bland poddande, 2019-filmer och annat... det som kallas livet. :)

   Radera
 4. Tackar för intressant och roligt projekt - imponerande!
  Oz kan jag skrapa ihop fem filmer av
  DRS
  Bob
  Bowfinger - mkt rolig rekommenderas
  The Score
  Den mörka kristallen gillade jag iaf när det begav sig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, spännande! Tackar för tipset av Bowfinger. Har varit lite tveksam inför den, trots Steve Martin...

   Radera