tisdag 14 januari 2020

52 Directors: Michael Bay


Michael Bay är min nästa regissör i detta projekt. Vad har vi på Michael Bay? Är han allmänt hatad ute bland de fina filmkritikerna? Det känns så ibland. Såg ni vad jag gjorde där? ;-)

Jag tycker måhända inte att han är världens bästa regissör direkt, men attans att han kan klämma ur sig bombastiska actionfilmer i alla fall. Jag känner att jag kanske missat något. I vilket fall så har jag ett gäng filmer som absolut passar på en topp 5! Mission accomplished.Without further ado...Michael Bay topp 5
5. Armageddon (1998)


Javisst, bombastiskt och rutter rent vetenskapligt, men Bruce Willis, Steve Buscemi, Will Patton, Peter Stormare och Ben Affleck. Action utan slut!4. The Island (2005)


Sci-fi med Scarlett Johansson och Ewan McGregor kan ju aldrig vara fel! Sci-fi ju!3. The Rock (1996)


Javisst, bombastiskt och over the top, men Nic Cage, Sean Connery och Ed Harris! Action utan slut!2. 13 hours (2016)


En av de bästa krigsfilmerna som beskriver moderna konflikter. Filmen bygger på en mycket bra bok av Mitchell Zuckoff  som beskriver konflikten i detalj. Inte lika bra som "Black Hawk down" såklart, men klart bättre än tex "Lone survivor".1. 6 Underground (2019)


Deadpool som privatperson som sätter ihop ett team som jagar "bad hombres"? Ja tack! Ryan är inte bara näst bästa Reynolds han är fantastisk också. Manus av killarna bakom Deadpool och Zombieland-filmerna. Mums! Michael Bay är bombastisk och over the top som vanligt. Action med humor utan slut!Jag har antagligen sett åtta av Michael Bays 14 filmer (oklart vilka av Transformers jag sett):

 1. The Rock (1996)
 2. Armageddon (1998)
 3. The Island (2005)
 4. Transformers (2007)
 5. Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
 6. Transformers: Dark of the Moon (2011)
 7. 13 hours (2016)
 8. 6 Underground (2019)

Idag presenterar Mr Christian topp 5 från Jules Dassin, nån fransos som det verkar. Nope, en jänkare som jobbade i Frankrike.


6 kommentarer:

 1. Finns ett fåtal toppar men samtidigt också väldigt djupa dalar :) 6 Underground har jag inte sett men för min del skulle varken The Island eller 13 Hours platsa. Du har alltså inte sett ens första Bad Boys? Klart listvärdig i min bok. Plus första Transformers och Pain & Gain. Armageddon i toppen. Tror jag. Det val väldigt länge sedan jag såg The Rock

  SvaraRadera
  Svar
  1. "6 Underground" är kanske bara för oss finsmakare, men jag älskade den! ;-)
   Har inte sett "Bad boys"! Missade den och så kom den inte med i Decennier heller. "Pain & Gain" är också en "blind spot".

   Radera
 2. Mmm, jag trodde jag skulle lista Michael Bay då jag ändå brukar kunna gilla hans stil och filmer. Men, fem stycken fick jag inte ihop till en lista. Det är som så att det endast är en film som jag tycker är bra, bättre än resten medan de övriga är treor/starka treor som max. Men underhållande kan de oftast vara.

  Min Michael Bay-lista skulle nog se ut ungefär så här:

  BUBBLARE:
  6 Underground - http://moviesnoir.blogspot.com/2019/12/6-underground.html
  Transformers: The Last Knight - http://moviesnoir.blogspot.com/2017/06/transformers-the-last-knight.html
  Transformers: Revenge of the Fallen - http://moviesnoir.blogspot.com/2009/06/transformers-revenge-of-fallen.html
  Armageddon

  5) The Rock - http://moviesnoir.blogspot.com/2014/02/the-rock.html
  4) Bad Boys - http://moviesnoir.blogspot.com/2016/05/bad-boys.html
  3) The Island - http://moviesnoir.blogspot.com/2018/09/the-island.html
  2) Transformers - http://moviesnoir.blogspot.com/2009/06/transformers.html
  1) 13 Hours - http://moviesnoir.blogspot.com/2016/01/13-hours-the-secret-soldiers-of-benghazi.html

  13 Hours är utan tvekan den film jag tycker är hans bästa. Känns som Michael Bay äntligen kunde kombinera sin action med djup och en viktig story.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det jag kommer ihåg att du också gillade "13 hours". Det är en mycket spännande film. Jag läste boken också och den är också bra. :-)

   Radera
 3. Hmmm om man är på humör så kan nog en o annan Bayfilm slinka ned men det är nog bara The Rock som står sig någorlunda och möjligtvis den första Transformersfilmen sedan är det skralt med filmer som jag gillar av regissören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo man behöver vara på rätt humör, helt klart. Han gör inga oscarsvinnande filmer men underhållningsvärdet är det ofta inget fel på. Tycker jag. :-)

   Radera