fredag 16 november 2018

Lykke Li, Stockholm (2018)Lykke Li på Annexet, Stockholm lördagen den 10:e november, 2018.


Highlights: Coolness, karisma och tunga versioner av fragila popsånger.

Jag hade nästan glömt hur tunga Lykke Lis låtar är live. Det är mycket tyngre trummor framför allt. Trummisen har en framträdande plats både på scen och i ljudbilden. Ibland tar Lykke Li trumpinnar och matar på allt vad hon orkar på trumma, cymbal eller kobjällra. Det är helt underbart.

Vad jag däremot inte glömt är hur cool hon är och vilken fantastisk karisma hon utstrålar från scenen. Lykke Li måste vara den coolaste artist vi har i detta lilla landet. Men hon är som det verkar mer känd utomlands än här hemma. Jantelagen och sånt, ni vet. Hon fyllde i alla fall Annextet, borde varit större. Men istället fick vi se henne i en medelstor arena där ljudet var bra. Inte längst fram men en bit bak var det mycket trevligt.

Filmfestival till trots slog jag följe med Johan och Linnea och efter några av Phils burgare begav vi oss mot Globen. Mycket trevlig. Publiken bestod till stor del yngre kvinnor klädda och sminkade som idolen.

Det blev en förväntat ganska kort konsert som till stor del var fokuserad på årets skiva, hennes fjärde studioalbum. Det var helt ok för den nya skivan är väldigt bra. Bästa låtar var Two nights, hennes allsång med danssteg till Sex, money, feelings, die samt den gamla goingen Little bit som framfördes i en nyare och tyngre version.

Allt som allt var det en mycket bra konsert och en jättetrevlig kväll.

Set list:
1. So sad so sexy
2. No rest for the wicked
3. Just like a dream / Tunnel vision (Kodak Black cover)
4. Jaguars in the air
5. Two nights
6. Hard rain
7. Little bit / Virile (The Blaze cover)
8. Bad woman
9. I never learn
10. Deep end
11. Sex money feelings die
12. Better alone
13. Gunshot
14. I follow rivers (incl. The Magician Remix snippet)
encore:
15: Last piece
16: U got it bad (Usher cover)

Foton av undertecknad och Linnea.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar