torsdag 17 mars 2016

Mozart In The Jungle - Season 2 (2015)


De tio avsnitten i säsong 2 av Mozart in the jungle blev lätt avverkade. Serien har fortfarande en riktigt skön stämning. Under de tre första avsnitten händer inte så mycket, det är mest småputtrigt. Det är som livet självt som Frans uttryckte det. Under andra halvan av serien har filmskaparna lagt in för mycket handling tycker jag. Dels åker hela New York Symfony på en sydamerikaresa vilket är ganska tråkig då avsnitten från New York har mycket skönare feeling, dels är det en massa fokus på en löneförhandling mellan musikerna och ledningen. Denna serie är kanske som Seinfeld, en serie som är bäst när den inte har någon handling?

Säsongens klart bästa avsnitt var nummer 4 "Touche Maestro, touche".  Episoden är regisserad av Jason Schwartzman och det innehåller några ljuvliga scener då Hailey festar med en massa kända musikers som gästskådespelar i serien som sig själva. Där är Lang Lang (pianist), Joshua Bell (violinist), Emanuel Ax (pianist), Alan Gilbert (dirigent) och duon Andrew Andrew (dj's). Avsnittet har också en scen som visas under musik av Daft Punk Veridis Quo, en av de bästa scener jag sett i en tv-serie på länge.


Annars är Hailey (Lola Kirke), Rodrigo (Gael Garcia Bernal), Pavel (Sandro Isaack), Lizzie (Hanna Dunne) och Bradford Sharpe (Jason Schwartzman) fortfarande favoriterna. Däremot har jag svårt för Malcolm McDowell i rollen som den äldre maestron Thomas. Säsongens gästas av Gretchen Mol som spelar musikernas inhyrda advokat. Jag fick aldrig någon feeling för henne och hon spelade en äcklig karaktär. Det kändes mycket oklart vad hon gjorde där och vad de ville med den karaktären.

En lustig detalj var att Rodrigo mötte både Amadeus och Ludwig under säsongen. En annan lustig detalj men på grund av att den var så fånig var den nya vinjetten. Galet oskön och den påminde mig om vinjetten till Rosa Pantern-filmerna vilket inte alls passar till serien övriga feeling


Sista scenen mellan Rodrigo, Hailey och Eric var intressant. När Eric säger att han röstat som musikerna ville uppfattar man att han ljuger för att inte göra Hailey besviken, men det ser ut som att Rodrigo förstod vad som hänt. Eller hur läste ni den scenen?

Tappade något jämfört med säsong 1 men jag kommer utan tvekan titta vidare på säsong 3.

Betyg: 3/5

2 kommentarer:

 1. Bra jobbat. Du har fått mig nyfiken på denna serie!
  Läggs till högen. Check!

  (kan man förresten få tipsa om en annan serie...som går lite i andan av "24"...kombad med lite "Homeland"-stuk...? The Blacklist! Bra rackare det! Finns i tre säsonger)
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att kunna ge tips. Jag har haft spaning på The Blacklist ett tag pga James Spader men den har inte lockat tillräckligt mycket än. Men visst den finns i den långa kön. :)

   Som för oss alla är kön längre än vad som förväntas hinnas med...

   Jag kommer håller utkik efter text om Mozart in the Jungle på din blogg, om någon sådan skulle komma upp i framtiden.

   Radera