tisdag 1 mars 2016

Buffy The Vampire Slayer - Season 2 (1997-1998)


Vi har tuffat på med Buffypodden och andra säsongen är nu i böckerna. Med denna säsong tar serien några stora steg framåt. Det blir generellt sett bättre och mörkare. Dessutom börjar nu de säsongslånga trådarna (story arcs) ta form. Säsongen tar vid efter avslutningen av säsong ett med Buffys mentala resa från att vara en bekymmersfri tonåring till ansvarstagande slayer med hela världens öde på sina axlar. Förtroende och svek behandlas också under flera av de viktigare avsnitten. På de ondas sida byter vi The Master och the annoying one mot Spike, Drusilla och Angelus.


Favoritkaraktärer för mig är Mr. Giles och Cordelia. Willow börjar utvecklas som karaktär men är fortfarande långt in i säsongen för "gullig", dvs för endimensionell och bara gullig. Ms. Calendar var en favorit som tyvärr offrades på Joss bord. Inga relationer får fortgå utan problem och publiken måste läras att det finns stakes i denna serie (pun intended). Spike och Dru är bra men inte mina absoluta favoriter.

Den karaktär som jag gillar minst är Xander och det kan bero på att han är ett egocentriskt asshole men också på att Nicholas Brendon är seriens svagaste kort då det gäller skådespeleriet. Sarah Michelle Gellar har haft några av säsongens starkaste scener. Hon gör sin Buffy med ett fullt känsloregister. Jag kan dock inte stämma in i min poddkollegas ledsamma kör om att Angel är kass och att David Boreanaz är usel. Jag är lite mitt emellan då det gäller Angel/Angelus.


I poddsäsongens sista avsnitt listade jag och Johan våra respektive favoritavsnitt.

Mina topp-5 från säsong 2:
1. Passion (episode 17)
2. Lie to me (episode 7)
3. Halloween (episode 6)
4. Becoming (episdoes 21-22)
5. School hard (episode 3)

Bubblare: Bewitched, bothered and bewildered (episode 16), Surprise/Innocence (episodes 13-14) och When she was bad (episode 1).

Betyg: 4/5

Lyssna gärna på Buffypodden för mera snack om Buffy the Vampire Slayer säsong 2 (och 1). Man kan prenumerera på podden på iTunes och ni hittar poddavsnitten och show notes och annat på: Buffypodden.se

Nya säsongen av Buffypodden kommer ut måndagen den 7:e mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar