onsdag 4 september 2013

Movie 43 (2013)


Robert: It's very important to us that Kevin has a normal and complete high school experience.

Movie 43 är en film som jag aldrig hade hört om tills den dök upp med betyg 5/5 på Fiffis Filmtajm. Det är inte så vanligt att okända nya filmer poppar upp på det viset. Och det var en komedi också. Jag blev givetvis jättenyfiken.

Nu har jag sett denna film, det är en löst sammanhållen samling av scener av olika regissörer. Hela filmen har en osannolik mängd riktigt kända skådespelare. Filmen hålls ihop av en tunn historia om tre ungdomar som söker efter "Movie 43" på internet. Det enda lustiga med dem tre är att en av dem ser ut som en ung Carl-Einar Häckner.


Den första scenen spelas av Kate Winslet och Hugh Jackman och regisseras av en av bröderna Farrelly. Detta är komiskt guld och filmens överlägset roligaste scen. Jag skrattade så att tårarna rann ner för mina kinder. Mina förväntningar inför resten av filmen exploderade. Kunde detta var Graal?

Tyvärr startar filmen med sin höjdpunkt och de efterföljande scenerna pendlar mellan bra till inte fullt så bra. Som ofta med episodiska filmer saknas en övergripande känsla av att det är en riktig eller "hel" film. Filmens styrka och något som alltid är kul är kända skådespelare som spelar roller som går emot vad de vanligen gör eller emot deras publika "image". Jag älskar delar av denna komedi, men när det blir för osammanhängande blir jag mer road för stunden än fullt ut begeistrad.

Den näst roligaste scenen var den med fejk Robin och fejk Supergirl och de andra.


Jag tackar Fiffi för ett bra tips men för mig blev det för ojämnt för ett högre betyg. Men den första scenen med Winslet är bland det roligaste jag sett. Jag måste efter denna scen omvärdera Kate, jag har inte sett henne som en comedienne förut.

Jag ger Movie 43 tre pungkulor av fem möjliga.

Betyg: 3/5

Tack Fiffi för inspirationen att se denna film. Läs Fiffis revy här. Filmitch har också sett filmen, se här.

Läs om bakgrunden till filmen och en massa annat, inklusive om de två versionerna av filmen, här.


Segmenten:
The catch 5/5
Homeschooled 3/5
The proposition 1/5
Veronica 1/5
iBabe 4/5
Supehero speed dating 4/5
Machine kids (reklamfilm) 4/5
Middleschool date 3/5
Tampax (reklamfilm) 2/5
Happy birthday 3/5
Truth or dare 2/5
Victory's glory 1/5
Beezel 2/5

4 kommentarer:

 1. Du adresserar problemet med episodfilmer - det är svårt att få en känsla av helhet och de kan vara ojämna. Av den anledningen hamnade vi på ung. samma betyg.
  Håller med om att första filmen var mkt rolig men det fanns en handfull mkt bra episoder och en och annan mindre bra. Klart sevärd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojämnt som attans, men topparna motiverar ett positivt betyg, som trean på min skala innebär. Bra film! Kan vara suverän som drickarfilm med polarna.

   Radera
 2. The proposition? 1/5? Hahahaha, gode gud neeeeej. Superkul! Truth or dare likaså. Har Halle Berry nånsin varit bättre? Middleschool date, 3/5 av dig, den får en 5/5 av mig alla dagar i veckan. Killen, hennes dejt, är ju hiiiiiilarious!När han ringer 911. Hahaha!

  Men nu förstår jag när du frågade mig om Carl-Einar Häckner och varför jag inte mindes honom. Vi har ju inte sett samma version. Jag har sett den med Dennis Quaid och än så länge bara den - men väldigt många gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det finns många roliga stunder i filmen. Jo, Middleschool date är kul, något roligare på pappret än i filmen, men mycket kul ändå, jo.

   Jag har nu sett den versionen med Dennis Quaid och den är klart bättre än den versionen som gjordes för UK/Europa(?)... Trots en ung Carl-Einar!

   Radera