lördag 20 augusti 2011

L'Immortel (2010)


Nästa film från sommarens skörd är den franska action-drama-thrillern "L'immortel" eller "22 bullets" som den översatts till. Den gamle mästaren Luc Besson har producerat och hans favoritskådespelare Jean Reno (Le dernier combat, Subway, Det stora blå, Nikita, Leon) spelar huvudrollen som den odödlige.

Detta är en thriller i ganstermiljö, french style. Allt är realistiskt, tempot varierande, våldet sparsmakat men hårt. Filmen handlar om en gammal gansterboss som vill dra sig tillbaka, men han blir sönderskjuten (22 kulor avlossas) i ett bakhåll. Han får kämpa, för livet, och för att hålla fienden borta från sin familj. Filmen handlar också om tre ungdomsvänner, som svurit en ed på att alltid vara vänner. Dessa tre pojkar har i filmen vuxit upp och de är vår vän gansterbossen, hans consigliere och den konkurrerande gangsterbossen.

Filmen var väldigt spännande, mycket välspelad och producerad. Samtidigt blev jag inte tagen av historien eller karaktärerna, filmen bleknade ganska snart i med medvetande. Det är så med vissa filmer, och det kanske är så det ska vara. Men om du är ute efter en film inom denna genre, dvs realistiska spännande actionfilmer om maffiabossar i modern tid, då är detta en film för dig.

"L'immortel" är ett gediget hantverk men den lämnade mig under whelmed så den får tre ålningar genom taggtråd av fem möjliga.

Betyg: 3/5

1 kommentar:

  1. Har den här hemma på "väntelistan" men på dig låter det som om jag inte borde låta den vänta på länge till. :)

    SvaraRadera