tisdag 30 augusti 2011

Just Go With It (2011)


Mom, before we go can i make a Devlin?

Som tidigare diskuterats tenderar jag och den store Frans ofta att välja lättsamma romantiska komedier under våra resor på semestern. Mest beror det på att det ofta sitter ganska sunkiga tv-apparater i de hyrstugor vi hamnar i, tex i de franska alperna. Och då vill jag inte slänga in en film som jag sett fram emot när det inte finns bra ljud och stor skärm. Ofta har vi dessutom varit ute hela dagen i solen jagandes efter bra plats att titta på touren från, och då brukar man vara ganska trött på kvällen. Just sådana kvällar passa enkla, ja simpla, amerikanska komedier mycket bra. Det gör inget om man dåsar till lite mellan varven... Nej då, det var bara ett skämt, jag kollar alltid på hela filmen..

Denna sommar var ungefär som beskrivet ovan och vi såg i snabb följd tre komedier som jag nu ska skriva om. Det slumpade sig så att vi såg den svagaste först och den starkaste sist från denna trio av komedier med romantiska förtecken.

Först ut har vi "Just go with it" med Adam Sandler och Jennifer Aniston i huvudrollerna. Jag blir som sagt galen på Sandler ibland, men ändå väljer jag hans filmer om och om igen. Vad är det som försiggår här? Det måste vara FBI eller CIA som ligger bakom detta fasansfulla!

Filmen är en typisk förväxlingsfars, men utan de svenska sommarrevyernas obligatoriska "snubbla över möbel"-humor. Adam Sandler spelar Danny som försöker imponera på en tjej och då av någon outgrundlig anledning måste låtsas att han ligger i en skilsmässa. Han väljer då att involvera sin personliga assistent Katherine, spelad av Jennifer Aniston, som sin blivande ex-fru. Danny, ny flickvän, assistent/blivande ex, hennes två barn plus Dannys kusin åker sedan till Hawaii (såklart, varför inte?). Katherine i sin tur möter som av en slump sin gamla nemesis Devlin på resan till Hawaii. Devlin spelas förvånande nog av Nicöle Kidman.

Det finns några roliga scener i filmen. Jag skrattade högt av Katherines dotter, hon kör med en lustiga brittisk arbetarklassdialekt då hon låtsas att hon skickats till internat i England. Svårbeskrivet, måste nog ses... Det var också underhållande att se Aniston mot Kidman i en hula hula-dans tävling. Jennifer var oändligt mycket mer sensuell än Nicole i de scenerna. Nicole må vara en bra skådespelerska men sexig är hon inte.

Adam Sandler är sig lik, barmhärtigt nog lite nedtonad denna gång. Jag måste anta att han tjänar extremt mycket pengar på denna typ av politiskt korrekta familjeunderhållningsfilmer. Gott för honom.

En karaktär som jag hade ännu mer svårt med var den jobbiga och humorlösa kusinen till Danny som spelas av Nick Swardson. Han var inget kul alls.

Detta var en film som passade bra en sommarkväll på semestern, men som inte var speciellt bra när det kommer till kritan. Jag ger "Just go with it" två apelsinlekar av fem möjliga.

Betyg: 2/52 kommentarer:

  1. Jag var lite snällare hos mig...

    ..men jag är ju lite svag för Sandler-pojken...och Aniston i synnerhet! :-)

    SvaraRadera
  2. Hehe, jo jag ser att om man gillar både Sandler och Aniston måste detta var en höjdare. En tvåa för mig är alla filmer mellan skit och rekommenderbar, den kan fortfarande vara skön underhållning som inte lämnar några bestående spår... Denna film var skräp, men ändå en stark tvåa!

    SvaraRadera