söndag 14 augusti 2011

Grown Ups (2010)


Can I have her milk, mommy?

Denna sommar besökte jag min kompis Frans i England. När jag hälsa på honom brukar det bli många sena nätter med film och oftast då komedier, ibland dåliga sådana, eller gamla klassikers från 40- och 50-talen. Första kvällen bjöds det på en mycket god pasta men också en komedi, ett epos av Adam Sandler - "Grown ups".

Jag blir inte klok på karln, Sandler. Han har ju visat flera gånger att han är en duktig skådespelare och att han kan göra väldigt bra filmer. Detta är inte en av dem. Detta är en ordinarie "sen-kväll-på-sommaren-komedi". Sandler har samlat ett gäng kompisar i form av Rob Schneider, Kevin James, Chris Rock och David Spade och gjort en urblåst dum komedi med en massa kiss- och bajshumor. Och ett och annat tuttskämt.

Det finns dock några roliga partier i denna film. I rollen som Sandler härliga fru ser vi Salma Hayek, och hon är otroligt vacker som vanligt. Inte konstigt att barnet vill ha av hennes mjölk istället. Annars stod Rob Schneider och hans "familj" för det mesta av skratten.

Frans tyckte att filmen tog sig lite efter 23 minuter då familjerna anlänt till sommarstugan. Jag kan hålla med om det, men egentligen var filmen jämndålig. Sandler har en fäbless för gråtmilda historier som alltid ska ha en sensmoral och ett otroligt politiskt korrekt "happy ending". Detta är inte vågat eller nydanande filmskapande, detta utmanar inga konventioner, detta är bara vanilla. Det hjälper inte att Chris Rocks karaktärs mamma sitter och pruttar hela tiden.

Jag hade tänkt ge filmen en tvåa för Salmas skull, men nu när jag skriver texten klarar jag inte av det. Jag ger "Grown ups" en het dotter av fem möjliga.

Betyg: 1/5

4 kommentarer:

  1. Det räckte med att se trailern för att jag skulle sky denna film som pesten. Din text har definitivt övertygat mig.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag gav den en fyra jag ;)

    SvaraRadera
  3. Fiffi: Du är ärlig, modig eller dumdristig, som erkänner det öppet. LOL. ;-)

    SvaraRadera