måndag 15 februari 2021

Veckans låt

Det är klart att Pink Floyd är bland crème de la crème av mina favoritartister. Floyd är på många sätt numero uno även om Neilan fortfarande är min husgud.

Men vilken låt ska man erbjuda till en intet ont anande publik här på filmbloggen. Echoes från "Live at Pompeii"? Nja, kanske Shine on you crazy diamond från "Delicate sound of thunder" eller en låt som Welcome to the machine? Nej. Vojne.

Nä får väl ta en av de mest kända låtarna ändå. Singeln från konceptalbumens moder "The dark side of the moon" - Money. Blir inte ens live, här kommer the official video!
8 kommentarer:

 1. Yay, äntligen kan jag hoppa på tåget lite mer helhjärtat. Jag har långt kvar till din nivå av gillande av Pink Floyd men känner mig ändå hyfsat hemma med dem så länge låtarna inte blir för långdraget orkestrala. Wish You Were Here är det album jag lyssnat på ojämförligt mest eftersom det tillhörde min fars skivsamling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh Wish you were here än nog min favoritskiva från Floyd. Men den har ju mestadels långa symfoniska låtar som Shine on och Welcome to the machine. Gillar du skivan? Du skrev lite undvikande att det var den du lyssnat mest på... ;-)

   Radera
  2. Ouch, då finns det en viss risk att jag omformat sakernas tillstånd i huvudet för min minnesbild av Whish... är att den främst innehåller sas vanliga låtar men som ändå hänger ihop. Men som du märker var det nu ett bra tag sedan jag lyssnade på den senast. Men när det begav sig tyckte jag mycket om den. I övrigt känner jag förstås igen enskilda låtar, som tex dagens exempel, men tror inte att jag album-lyssnat på något mer. Belv det tydligare? :)

   Radera
  3. Klart som korvspad!

   Det låter som att om du satt dig ner och lyssnade på Wish you were here nu, skulle du kunna få världens härligaste nostalgikick! :)

   Radera
 2. Själv håller jag Dark side som deras bästa men lustigt nog har du valt enda låten jag hoppar när jag lyssnar på skivan. Lite tjatig men jag gillar basgången iaf.
  Får tacka dig för inspiration. Vart år firar jag in solens återkomst iom sommartid med tio låtar från ngn artist. I år blir det mina tio favoritgrupper. Kommer vi tangera varandra? Kanske kanske inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lustiga är att jag inte är ett stort fan av Money heller. Resten av skivan är klart bättre. Men denna gång gick jag på igenkännighetsgrad och jag var inte sugen på Another brick in the wall, part 2. Den är ännu mer uttjatad tycker jag.

   Kul att kunna ge inspiration! Jag hoppas nu bara att jag lyckas hålla nere mina tio toppartister till bara tio! Hehe, har faktiskt inte räknat på det än. Får se hur många det blir. Ser fram emot din lista i alla fall. Knappast troligt med överlapp, men man vet ju aldrig... :)

   Radera
 3. Pink Floyd är en av mina favoritgrupper. Om jag skulle göra en 10-i-topp-lista så skulle de definitivt vara med. Det är lite klurigt det där med att välja favoritlåtar då ju albumen ska lyssnas igenom som en helhet, konceptalbum som du är inne på. Money är en riktigt bra låt, kanske inte nån av mina favoritlåtar men gillar hur den byter tempo efter ett tag.

  Mitt favoritalbum? Ja, det står inte oväntat mellan The Dark Side of the Moon, Animals och Wish You Were Here. The Wall är lite för övertung så det platsar inte. Avslutningen på TDSOTM ballar ur lite kan jag tycka, blir lite segt och pompöst. Det kan vara Wish You Were Here som är min favorit. Älskar Shine...-delarna. Men Animals är ju förträffligt också. Oklart. Vilken charad.

  Det som alltid överraskar mig med Pink Floyd är ändå hur funky en del av låtarna är. Grymt sväng som jag uppskattar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar dem. Det svänger verkligen lite av och till. inte lika mycket under deras första år men skivorna under sjuttiotalet är sannerligen grymma. Det är alltid svårt att avgöra vilken av skivorna som är min favorit. Förstaplatsen har hållits av någon från dessa fem; Meddle, DSOTM, WYWH, Animals och The Wall. Men oftast är det WYWH som har den i sin hand. Charade indeed. :-)

   Radera