onsdag 17 februari 2021

Monsters of Man (2020)


Lågbudget science fictions-filmer brukar ofta bygga på tankeväckande idéer och utspelas i vanliga miljöer för att hålla nere produktionskostnaderna. Ett typexempel på detta är sci-fi pärlorna "Another Earth", "The Endless" och "Morgan". Men denna film, "Monsters of man", med den nätta (låga) budgeten om 2 miljoner dollars har gått all in på actioninnehållet och en herrans massa VFX.

Filmens styrka är idén bakom storyn, den om AI och hur AI kan utnyttjas inom militära applikationer. Skådespeleri eller manus är inte lika top notch. Men även om jag ser hur svaga skådespelarna är stör det mig inte så mycket då jag fann grundstoryn intressant nog. Filmen är också överraskande våldsam vilket ändå kan klassas som positivt i en film som denna.

Men visst, filmen maler på lite väl länge och den hade lätt kunnat skalats ner från drygt 130 minuter till 100 minuter. Överlag en positiv överraskning ändå, och jag var nöjd med filmen, givet att jag gick in till den med hyfsat begränsade förväntningar. Men stor risk att många blir besvikna så det känns svårt att ge ut en entydig rekommendation. 

Betyg: 2+/5 

2 kommentarer:

 1. Jag har sett denna också (efter tips från dig!) men inte lyckats få upp ett inlägg än. Jag får återkomma i saken. :)

  Jag kan säga en sak. Bitvis kände jag igen mig i några av rollfigurerna. Filmen har perfekt fångat känslan av att vara mjukvaruutvecklare som tvingas släppa otestade snabbhackade releaser till kund inför en demo. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, har jag tipsat i motvind tro? Ser fram emot att läsa din sågning! :)

   Radera