fredag 8 november 2019

The Art of Self-Defense (2019)The art of self-defense är med i årets filmfestival i sektionen American Independent och detta är en mycket typisk film från just den sektionen. Filmen är den andra filmen från regissören Riley Stearns. Jag har inte hört om en enda av produktionsbolaget End Cues tidigare filmer och den är distribuerad av Bleeckers Street som tidigare distribuerat smala, men bra, filmer som Paterson, Captain Fantastic och Without a trace.

Denna film är något av en modern Falling down. Denna gång är det Jesse Eisenberg som ramlar ner och bestämmer sig för att inte ta skit mer efter att han blivit rånad och misshandlad av ett gäng busar en mörk kväll. Han bestämmer sig för att börja träna karate!

Filmen är quirky på det bra sättet. Karaktärerna är alla lite egna och man vet inte riktigt var man har filmen mest hela tiden. Den överraskar både då det gäller handlingen men också hur karaktärerna är och hur de beter sig. Jesse Eisenberg är väldigt bra och som klippt och skuren för sin Casey. Men filmen behållning är ändå Alessandro Nivola i rollen som Sensei, karakteklubbens andlige och fysiske ledare.

Jag kan varmt rekommendera filmen för er som vill se bra film från oberoende film-Amerika. Om inte annat för att få lära sig tekniken att penetrera någons skalle med ett finger! Amerikansk independentfilm är vital och den har här levererat en mycket intressant och bra film. Jag har tänkt mycket på filmen sedan jag såg den och det är möjligt att den kommer växa än mer allt eftersom. Den har något speciellt.

Betyg: 3+/5 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar