lördag 11 januari 2014

Castle - Season 3 (2010-2011)Castle är fortfarande min "go to"-serie, min slit och släng serie som man kan slötitta på lite när som helst. Serien kräver inte lika stort engagemang som serier som Homeland eller Game of Thrones. Castle är istället småputtrigt mysig med samma typ av mysighet som Jesse Stone-filmerna har, även om just de är lite mörkare än denna serien. Castle är inte den bästa serien jag kollar på just nu, men den fyller en funktion.

Castle's styrka ligger i stämningen i serien och dess karaktärer. Speciellt Nathan Fillion i rollen som Richard Castle är bra. Långt ifrån hur bra han var i Firefly men fortfarande över mängden. Dana Stanic är helt ok som Beckett. Mordfallen är sannerligen inte seriens styrka. De är monotona och lättgenomskådade. Personligen gillar jag oftast de avsnitt som berör den långsiktiga "story arc:en" om vem som mördade Kates mor.


Kate och Ricks relation och den eviga frågan om de ska få vara med varandra någon gång håller liv i serien. Precis som det var i komediserien Ed. Är detta en serie som kommer självdö, precis som Ed gjorde, så snart de fått tummen ur hoppat i säng med varandra? Mycket möjligt.

Säsongens bästa avsnitt var dubbelavsnittet där de blev utsatta för radioaktivitet och fastnade i ett frysrum, avsnittet där de åkte till Los Angeles samt sista avsnittet där en och annan hemlighet avslöjades. Sista scenen var spektakulär och om jag inte varit sugen på Homeland S3 nu hade jag tittat vidare med en gång... "I love you. I love you, Kate".

Betyg: 3/5

6 kommentarer:

 1. Det är underfundig med associationer och självreflektioner och mer eller mindre obskyra kulturella referenser likt en välgjord ordfläta. Trots mordens brist på gåtfullhet ger den intellektuell stimulans av någon anledning.

  Mordplatserna är ovanliga och finurliga och kopplade till en vitsig titel och där är en mängd geniala klipp och återkommande flisor man borde blivit trött på för länge sedan men istället bara skrattar igenkännande åt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl talat! Tack för den precisa beskrivningen av vad som är så bra med serien

   Radera
 2. Kom ikapp någon gång så man kan prata med dig om Castle utan att behöva oroa sig för att spoila dig! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag gnetar ju på. Nu har jag till råga på allt blivit sjuk också... Men det kan ju hända att jag betar av några avsnitt från femma när jag får tillbaka krafterna.

   Radera
  2. Det hoppas jag. :)
   Krya på dig!

   Radera
  3. Tack.

   Revy på säsong 4 kommer inom kort.

   Radera