tisdag 1 oktober 2013

Castle - Season 2 (2009-2010)Andra säsongen av Castle puttrade på i samma takt som säsong 1. Detta är en ganska bra serie som är perfekt som avslappningsserie för trötta huvuden efter jobbet. Förr i tiden kunde det hända att man av ren slapphet satt och såg på repriser av Vänner eller How I met your mother på tidiga kvällen efter jobbet, men nu är det Castle som gäller.

Nathan Fillion är seriens största behållning. Han har en komisk tajming som är oemotståndlig. Det är extra kul när de har med vinklingar till gamla serier från Joss. Som till exempel i avsnitt sex då han klär ut sig till Captain Reynolds för Halloween, och dottern beklagar sig för att han redan haft den kostymen för fem år sedan... Hi-larious. Senare under säsongen görs en mycket tydlig vinkning till Dr Horrible också.

Allt eftersom serien fortsätter blir familjekänslan i gruppen starkare. Castle har en skön jargong pågående med poliserna Bill och Bull, detektiverna Esposito och Ryan... Men framför allt blir det mer och mer romantik mellan Castle och Beckett. Det står nu utan tvivel att denna serie har blivit en "ska de få varandra?"-serie. Gott så.

Säsong 3 ligger väntandes i dvd-spelaren. On we go.

Betyg: 3/5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar