lördag 16 februari 2019

Beirut (2018)


Den politiska thrillern Beirut gick nog aldrig upp på bio i Sverige och det känns som att den glömts bort lite. Efter att jag hade sett den ypperliga miniserien The little drummer girl var jag sugen på mera politisk thriller från Mellanöstern och då passade Beirut in. Manus är skrivet av ingen mindre än Tony Gilroy (Bourne-filmerna bland annat) och regisserad av The machinist-regissören Brad Anderson.

Huvudrollerna spelas av Jon Hamm och Rosamund Pike där Pike är den mer intressanta av de två. Filmen är helt klart godkänd och underhållande så länge det varar. Det är ganska spännande mest hela tiden, men filmen lyfter aldrig riktigt ändå. Detta är en dussin-film som har en bra bit upp till de bästa i genren.

Filmen har en hel del förvecklingar, det är diplomater och CIA-agenter huller om buller. De blandas med olika terroristorganisationer och alla verkar blåsa alla hej vilt. Det Beirut saknar är dock både en riktigt stark huvudkaraktär och en historia som höjer sig över mängden. Därmed blir det ganska lättglömt trots att filmen var underhållande under titten.

Jag ger Beirut två före detta fina städer av fem möjliga.

Betyg: 2+/5 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar