lördag 2 februari 2019

Hunter Killer (2018)


Hunter killer med stiffa Gerard Butler i huvudrollen kan vara producerad av samma gäng som låg bakom actionrökarna Olympus has fallen och London has fallen. De två och denna nya tredje är alla dugliga actionunderhållning för en trött fredagskväll. Man får vad man väntat sig, ungefär som med att äta på McDonalds. Det är kasst men man kan fasen inte beklaga sig över att man är blåst då man gick in med vetskap.

Hunter killer är nog trots allt den minst dåliga av de tre nämnda filmerna. Ta en nypa Jakten på Röd October och en nypa Lone survivor och så en massa testosteron plus en överspelande och underutnyttjad Gary Oldman och så Michael Nyqvists näst sist releasade film.

Undervattensscenerna är filmens bästa. Jag tror att jag gillar filmer om ubåtar! Eller så är det havet som lockar som vanligt. Scenerna med SEAL-teamet är också helt ok, mycket pang-pang, men helheten är inte jättebra. Det blir för tunt och utan ett djup som behövs för att en film ska lätta. Inte mycket till karaktärsutveckling att tala om. Inte så mycket glimten i ögat och än mindre humor. Vi fick se lite blod i alla fall.

Jag ger Hunter killer en stark tvåa för två underhållande timmar i fåtöljen i alla fall.

Betyg: 2+/5 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar