måndag 21 januari 2019

Fireflypodden - The Train Job


Det andra avsnittet i Firefly användes som pilotavsnitt av FOX när de visade serien för första gången hösten 2002. Bakgrunden är legendarisk bland fansen. Joss och Tim visade dubbelavsnittet Serenity för FOX och de sparkade bakut. De ville ha mer action och humor, mindre av en svart och deprimerad huvudperson. Joss och Tim fick helgen på sig att skriva manus till ett nytt pilotavsnitt (allt enligt legenden).

Resultatet blev The Train Job som lustigt nog innehåller mer action och humor. Captain Malcolm Reynolds är inte riktigt lika dyster men vi som sett avsnitten flera gånger ser tydliga spår av den "riktige" Mal i detta avsnitt också.

På grund av historiken att The Train Job tog Serenitys plats som pilotavsnitt har jag och många fans med mig aldrig riktigt gillat The Train Job, men efter omtitt för podden kan jag konstatera att det är ett förbaskat bra avsnitt! Det är, givetvis, inte lika bra som Serenity, men det har ändå oförtjänt dåligt rykte.

Lyssna på Johan och mig prata om The Train Job i andra avsnittet av Fireflypodden. Du hittar avsnittet här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar