tisdag 7 april 2015

Furious 7 (2015)


Johan och Joel skulle gå och se premiären av "Furious 7" och jag tänkte "what the heck", jag hänger på. Nej, visst inte, jag har inte sett en enda av de sex tidigare filmerna i serien. Men jag var sugen på "action utan slut" och hur svårt kan det vara att hänga med i handlingen? Inte alls svårt som det visade sig. Bilar med stora cylindervolymer, män med bistra miner och svallande biceps och bimbobrudar. Jag fattar.


Det jag däremot inte fattade var att Paul Walker INTE dog före denna film spelades in. Jag blev lite lätt förvånad när han tidigt i filmen dök upp. Jag funderade inte så värst mycket på att han var med utan tänkte att "de" tydligen kan fixa till en död person i en ny film mha cgi och allt man nu har att tillgå. Galet! Det såg ju så verkligt ut tänkte jag. Pinsamt för mig. Ok, the joke's on me. Efter filmen fick Johan sig ett gott skratt över min bekännelse. Nu måste jag tillägga att det fanns några scener i slutet av filmen där man gjort exakt detta, dvs cgi:at in hans ansikte över en annans kropp. Walker dog ju tragiskt i en bilolycka under inspelningen av denna film där borta i 2013. Jag trodde alltså att han dog under inspelningen av sexan!


Som film är detta en ren actiondängare. Strunta i handlingen, den är urbota dum. Ett antal coola actionscener är radade efter varandra. Jupp, skit i handlingen. Detta är som en mix av Bondfilm, Mission Impossible och Transformers med en testosteroninjektion på toppen. Karaktärerna är de förväntade. Precis som datahackern som de räddar utbrister kan man lätt koda av vem som är alfahannen, den smarte, gruppens skämtare och så vidare. Det var trevligt att se Kurt Russel som en bad ass, och jag fullkomligt älskade att de satt in Jason Statham som storskurken. Det är bra när de prioriterar skurken i en film som denna som bygger på kampen mellan de "goda" och den lede fi.


Alla de tre stora actionsekvenserna var bra på sina olika sätt, vägen i bergen, skyskrapan i öknen och Los Angeles gator om natten. Men bästa scenen i hela filmen var ändå sista scenen på beachen och den homage filmgänget gav Paul Walker. Det blev allt lite dammig i salongen där sörru.

Jo men visst. Detta var ganska kul. Jag tror bestämt att det kan bli ett "Fast and the furious"-marathon framåt sommaren då denna typ av film passar perfekt. Och jag som inte ens gillar biljakter i filmer så speciellt mycket!

Jag ger "Furious 7" tre humorlösa muskelknuttar av fem möjliga.

Betyg: 3/5

Jag tror inte Joel orkar blogga om denna film, men Johan ska ha lyckats klämma ur sig något. Trycker han gasen i botten eller blev det tvärnit för honom? Kolla här.

12 kommentarer:

 1. Ahh....denna måste ses! Helt klart! (har ju hängt genom de andra så..)
  Dessutom låter din upplevelse som en perfekt "action-utan-slut"-stund! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du måste! Kolla bara in postern ovan. Så grymt snygg. Action utan slut!
   :-)

   Radera
 2. har bara sett den första filmen och tyckte att det nog fick räcka som så
  https://filmitch.wordpress.com/2011/07/25/the-fast-and-the-furious-2001-usa/
  men så blev filmmakarna tvungna att klämma in lite kvalitet i filmen i form av Statham. Hå hå ja ja det blir till att se men jag väntar nog till dvd-släpp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Statham är dessutom super bad ass. Du kommer inte bli besviken! :-)

   Radera
 3. Vilken härlig film!! Vad otroligt kul det är när ens fördomar får sig en känga :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redan uppe??

   Visst är det kul!

   Radera
  2. Vaknar 05 varenda morgon... Kroppen vägrar ställa om. ;)

   Radera
  3. Den för ett eget liv... :)

   Radera
 4. Kanske inte så överraskande att det inte krävdes särskilt mycket förförståelse för att filmen skulle funka hjälpligt i alla fall ;) Men ska du köra F&F-maraton kan det vara värt att ha i bakhuvudet att det bara är femman, sexan och sjuan som är den här typen av hjärndöd action. Ettan till fyran är mer klassiska bilrejsing-filmer. Om det nu är så att du inte är så förtjust i biljakter menar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag erkänner mig varnad. Johan har också hintat detta... Han säger tex att trean är värd en etta... Men en filmserie är alltid ett extra plus. Får se om det blir av...

   Radera
 5. Kul att du hakade. Det var en trevlig visning med sittdans, mästrande SF-värdar, popcornidioter och annat.

  Precis, "action utan slut". :)

  Och trean ÄR värd en etta. Ser fram emot ditt maraton.

  Hehe, kunde inte låta bli att notera att det finns två versioner av din andra bild där hon startar rejset.

  http://www.highsnobiety.com/wp-content/blogs.dir/12/files/2015/01/furious-7-imax-trailer-1.jpg

  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. LOL. Galet. Hörru, jag tror inte att det är min bild som är editerad! :-)

   Den där SF-värden var riktigt jobbig. Stand Up comedy-wannabe av värsta sorten.

   Radera