fredag 17 april 2015

Walk of Shame (2014)Snygg klänning. Marc Jacobs.

Filmspanarkompisen Joel var på besök under påsken. Lammstek med champinjonsås och råstekt potatis. Mozzarellasallad. Kladdkaka. Nöjda och mätta var det dags för en film. Komedi? Komedi!


Leta. Leta. "Walk of shame" valdes av middagsgästen. Elizabeth Banks i rollen som en lite tråkig och fin flicka som råkar... ut efter en osedvanligt blöt utgång med väninnorna. Hon hamnar i sängen hos en bartender, blir av med sin bil, nycklar, pengar och mobil. Samt utelåst. Iklädd kompisens tajta och korta gula partyklänning ska hon vandra hem i Los Angeles-natten. Till råga på allt är näst dag en viktig dag på jobbet för henne som nyhetsankare på den lokala tv-stationen då rekryterare från den stora TV-kanalen är på besök.


Vår hjältinna stapplar omkring i förorterna i högklackat. Hon träffar knarklangare, prostituerade, gorillaliknande taxichaufförer, två förvirrade poliser, och många fler. Det är lite småroligt här och där. Elizabeth Banks har glimten i ögat och bra tajming i skådespeleriet. Men jag tror att Joel eldades på av fler skrattanfall än jag i alla fall. Gott så, det var ju ändå han som valde filmen.


Egentligen var det huvudpersonens två tjejkompisar som var roligast att se. En av kompisarna gjordes av Gillian Jacobs (hej Steffo!) som spelar Britta i "Community". Braiga Gillian. Ja, hon spelade ungefär samma roll i filmen som i serien. Men roligast av dem alla var den korkade andra kompisen som spelas av Sarah Wright från "The Middle". Ofantligt lustig brutta det där.

Lite småroligt. Lättglömt. Nothing more to see here. Move on, people.

Betyg: 2/5

8 kommentarer:

 1. Hej Britta!

  Och Banks är ju också en komisk sköning! Här har vi komedi som troligen hittar in the house of flmr! Man ska aldrig undervärdera en ytlig komedi med hjärtat på rätta stället!

  Go helg! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska se den! Given 2/5 men man ska aldrig undervärdera en ytlig komedi som du säger! Kul för stunden är värt en hel del också!

   Go helg på dig också!

   Radera
 2. Påskfilm för den knallgula klänningen?

  Verkligen ett bevis att komisk talang kan kompensera ett uselt manus. Filmen gör något jättekonstigt försök att blanda in samhällskritik om förlegade krav på kvinnor som inte känns särskilt aktuellt eller som att det ens är kopplat till filmens handling. Men ändå blir det en smårolig bagatell tack vare Banks, Jacobs och Bill Burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra färgmatching för påsken där. Helt klart.

   Som ofta är styrkan i denna komedi skådespelarna. Men vid sidan av detta har den en så tunn och svag handling att det ändå drar ner lite. Samhällskritiken var mycket väl dold skulle jag säga... :-)

   Radera
 3. Jag tycker inte hon ar sarskilt lustig sa den har kommer jag med hog sannolikhet att skippa men anledningen att jag skriver ar att det later valdigt likt en gammal (typ 1980 - 1990) film med manlig huvudroll, vet du vilken jag menar? Samma historia i princip fast i new york men jag minns rakt inte vilka som var med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det vara After hours du menar? Kallas En natt i New York på svenska. Regisserad av Martin Scorsese. Omnämns ibland av mina filmspanarvänner på diverse topplistor...

   Radera
 4. yes! Jag googlade faktiskt "a night in new york" sa nagonstans i bakhuvudet fanns det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men så var den gåtan löst då! :-D

   Radera