söndag 5 april 2015

Svarta får i filmhyllan?Steffo, den rackaren, ligger inte och latar sig. Nu är han i farten igen. Han undrar över våra svarta får i filmsamlingen. Såklart vi har sådana. Men Steffo, lika klart är att de värsta fåren klipps ner och skickas i tunnan eller bortskänkes eller säljes (på den tiden folk köpte begagnade dvder). Själv blev jag av med några av mina svarta får på filmspanarfesten i våras! "American gangster" "Tjuren från Bronx" och nån mer rök då all världens väg. Tur att folk har olika smak!

Men, men jag hittade faktiskt tre svarta får. Javisst, damn, jag kan vara med och leka!

Jag presenterar här tre urusla (?) filmer. Jag har börjat titta på alla tre men jag tror fasiken att jag inte tagit mig igenom en endaste av dem.

Vulgar (2000)
När min Kevin SMith-fascination stod i ljusa lågor beställde jag denna och nästa film. Ha, Kevin Smith som producent tänkte jag. Tji fick jag. Detta var långt före "Tusk" och jag hade fortfarande förtroende för den herren då. En av Smiths polare Bryan Johnson regisserar och Brian O'Halloran från "Clerks" spelar Vulgar. Send in the clowns! Konstigt nog har den så högt betyg som 5.3 på imdb och 23% på RottenTomatoes.

Drawing flies (1996)
Jason Lee! Honom gillar vi ju. Där är också Jason Mewes, Joey Lauren Adams och Kevin Smith himself i rollen som Silent Bob. Såvitt jag kommer ihåg var detta värsta sortens indy-filmsdravel. 5.5 på imdb ändå och imponerande 40% på RottenTomatoes.

High school U.S.A. (1983)
Michael J. Fox, Anthony Edwards och Crispin Glover (pappa McFly) i en tv-film från tidigt 80-tal. Campy fun? Jag tyckte inte det när det begav sig. Denna verkar vara bäst av de tre med en score av 5.6 på imdb.


Hahaha, en bizarrofilm, en kanadensisk indie-rulle och en åttiotalskomedi! När kör vi filmmaraton på dessa tre, Steffo? Näst gång du har vägarna förbi?? Japp, så får det bli. :-)

4 kommentarer:

 1. Haha! Härligt mannen!! Äkta sorgebarn i samlingen!
  Bra gjort! Nu känns det lite lättare i sinnet va..att ha delat med sig!

  Kul att du tog stafettpinnen!

  Japp, ett maraton! Kanske med flytande substanser för att döva smärtan dårå... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får föra undan ölen med två fingrar för att komma åt whiskyn!

   Radera
 2. Hmm, kan lättat konstatera att jag ännu inte lagt tid på någon av de här rullarna. Men Michael J Fox är ju alltid Michael J Fox... Frestelse, vik hädan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe. Michael J Fox ÄR alltid Michael J Fox. Där har du helt rätt! Jag måste kanske ge den en chans till? :-D

   Radera