onsdag 18 januari 2012

Movie of the month - February 2011

Den första februari 2011 skrev jag blogginlägget om sista säsongen av The West Wing, en av mina favoritserier alla kategorier. Jag såg många ganska bra filmer denna månad, där en del överaskade positivt, medan en del underpresterade.

Den film som jag blev allra mest positivt överraskad av var dramat "Love and other drugs" med Anne Hathaway och Jake Gyllenhaal. Det är en film BOATS som reklamfördes som någon slags romantisk komedi.  Filmen är absolut ingen komedi. Anne Hathaway imponerar i det mesta hon gör och jag gillar henne allt mer. Jake Gyllenhaal går åt andra hållet och levererar mindre och mindre. Hoppas han bryter den trenden snart. Annars kommer vi alltid ha "Donnie Darko" i alla fall.

En annan stor överraskning var Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren och Morgan Freeman som Retired and Extremely Dangerous, en härlig actionkomedi som tagen från 90-talet.

Filmer som inte levde upp till mina högt ställda förväntningar var "Dazed and confused" och "Double indemnity". Den senare är ju en klassiker inom film noir, men jag får väl börja vänja mig vid att det inte är min grej (alltid).

Till slut blev valet lätt. Katharine Hepburn och Cary Grant i högform! Månadens film februari 2011 blir screw ball-komedin: Bringing up baby

Katharine dominerar

Letar efter benet

5 kommentarer:

 1. Hmm, Bringing Up Baby gillade jag tyvärr inte så värst mycket. Finns flera andra screwball-komedier jag uppskattar mer faktiskt. Men det är en film som många gillar så en smaksak är det allt ;)

  SvaraRadera
 2. Movies-Noir: vilka är de bästa screball komedierna? Share, share!

  SvaraRadera
 3. Oj, det var en bra fråga. Skulle jag behöva göra lite research på för att se vilka jag faktiskt sett. Men en som jag är förtjust i är The Awful Truth (1937), även den med Cary Grant.

  SvaraRadera
 4. Kul med en klassiker bland all technicolor!

  SvaraRadera
 5. Sofia: jag visste man kunde lita på din smak!

  SvaraRadera