fredag 13 januari 2012

Captain America: The First Avenger (2011)


Fondue is just cheese and bread, my friend.

Den enda anledningen till att jag såg denna film är att det är en av många filmer som leder fram till "The Avengers" som har premiär senare i år. Favoriten Joss Whedon har ju fått uppdraget att skriva manus och regissera "The Avengers". Filmen väver ihop flera historier och seriefigurer från Marvels universum som Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow med flera.

"Captain America: The First Avenger" är osannolikt tråkig och som helhet mycket, mycket dålig. Den är regisserad av Joe Johnston som tidigare gjort storfilmer som "The Rocketeer" och "Jumanji". Självklart är filmen tekniskt bra gjord, men den är själlös, humorlös, fri från allt vad romantik heter och dessutom en riktigt risig actionfilm. Dess styrka är... inget.

Jag vill jämföra med en annan av filmerna som leder fram till "The Avengers", nämligen "Iron Man". Robert Downey Jr's humor och glimten i ögat gör att "Iron Man"-filmerna är underhållande, men i "Captain America" får vi en livlös Chris Evans i huvudrollen. Jag har sällan skådat en så blek skådespelare, helt utan karisma. Det enda jag undrar över är hur han gjorde då han byggde på sig alla musklerna, han var ju spinkig i början men stor som ett hus i slutet av filmen. Han verkade också bli längre på något mystiskt sätt en bit in i historien. Jag misstänker att han tog anabola steroider! Olagligt... Hmmm.

Som förberedelse inför Joss Whedons film "måste" jag nog ta mig igenom "Thor" också. Jag hoppas bara att den är lite mer uthärdlig.

Jag känner mig givmild och ger därför "Captain America: the First Avenger" en fånig rund sköld av fem möjliga.

Betyg: 1/5

13 kommentarer:

 1. Ahh, kom igen så dålig var den inte =) Tyckte det va en väldigt bra origin story till Captain America och ganska så underhållande. Men smaken är väl som baken =)

  Förresten, hur dom gjorde honom smal och sen stor, dom minskade honom digitalt http://comicsatthemovies.tumblr.com/post/8151805171/a-before-and-after-shot-of-chris-evans-being .Och jag tror dom använde någon liten kille ibland och ersatte huvudet med Chris Evans huvud

  SvaraRadera
 2. Markus: Jo såå dålig var den. Det är i alla fall mina "2 cents" som man säger over there...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag litar på dig :) Hade ingen avsikt att se denna och nu är jag bergssäker på mitt val ;)

   Radera
  2. Hehe, man tackar för förtroendet!

   Radera
 3. Håller med Markus, SÅ dålig är den inte. Inte jämfört med Thor. Ha så kul med den filmen ;)

  SvaraRadera
 4. Fiffi: ok, så du har kolla på hela schackbrädet? Vilka filmer ska man se före "The Avengers"?

  SvaraRadera
 5. Självklart har jag det. ;)

  Jag tror det räcker alldeles utmärkt om du har sett denna, Hulken (speciellt den med Eric Bana eftersom det känns som själva Hulken i Avengers-trailern är mest lik just den Hulken), Thor och Iron Man (helst båda såklart). Det blir en riktig helkväll :D

  SvaraRadera
 6. Livlös Chris Evans nu j*vla lugnar du ner dig va????? hahaha

  Jag gillade Cap filmen helt klart den bästa serietidnings adaptionen under 2011.

  Tack för ikväll by the way!

  SvaraRadera
 7. Tack själv för ett trevligt arrangemang. Det måste vi göra om! Jag gillade nog X-Men: First Class mer... :-)

  SvaraRadera
 8. Provocera mig inte...

  SvaraRadera
 9. Altlså, sämre film får man leta efter. Storyn håller inte ihop, se inte!

  SvaraRadera
 10. Jag tyckte också den här var helt ok, i klassen "hjärndöd superhjälteaction". Men å andra sidan tenderar ju konkurrensen i just den klassen att inte vara så stor.

  Själv tyckte jag Thor var sämre men kan inte riktigt avgöra om det mest berodde på slakten av de nordiska gudasagorna.

  SvaraRadera
 11. Sofia: jag ser redan fram emot Thor...

  SvaraRadera