söndag 22 januari 2012

Ed - Season 4 (2003-2004)


Nu har jag äntligen sett slutet av tv-serien "Ed". Serien fick fyra säsonger mellan 2000-2004. Huvudpersonen i "Ed" är Ed spelas av Tom Cavanagh. Han har på senare tid bland annat dykt upp som J.D's bror i "Scrubs". Ed är en advokat som efter en skilsmässa från sin fru flyttar hem till barndomsstaden Stuckeyville. Där startar han en advokatbyrå kombination med bowlinghall. Han tar sig också an den stora utmaningen att försöka vinna över sina drömmars tjej, den kallsinniga Carol, spelad av den ljuvliga Julie Bowen. Sedan handlar de första säsongerna om hur Ed försöker förföra Carol. Samtidigt får man följa hans mer eller mindra tokroliga uppdrag som advokat samt livet i och runt bowlinghallen.

Carol (Julie Bowen)

"Ed" är en skön komediserie med liknande känsla som i den samtida "Gilmore girls". Det är dock en serie jag inte fastnat för. Mycket av dramat i "Ed" byggs runt turerna mellan Ed och Carol. I andra eller tredje säsongen är Carol med Dennis, spelad av John Slattery från serien "Mad men". Det går till och med så långt som till bröllop mellan de luckliga tu. Ed får panik och kämpar heroiskt för att få stopp på vigseln.

I den fjärde och sista säsongen får Ed till slut sin Carol och i sjuttonde avsnittet står de inför altaret, nåja, det hade ju inte varit "Ed" om det inte blivit lite knasigt med det också, men till slut får de varandra i alla fall. Sen är serien slut, mitt i säsongen dessutom. Det fanns inget mer att säga."Ed" är en mysig och rolig serie. Den innehåller inga seriemördare eller sexaddikter! Den visar en annan sida av USA, som mer påminner om miljöerna i filmer som "Lars and the real girl" eller "The straight story". Jag tyckte att serien fick ett välförtjänt slut. Men om jag skull få önska mig lite mer skulle jag gärna se hur det gick för Ed och Carol. Fann de lycka? Blev barnen vackra? Flyttade de från Stuckeyville? Jag vet det inte.

Betyg: 3/5

2 kommentarer:

  1. Så länge vi hade femman såg jag Ed lite nu och då och gillade serien riktigt mycket, även om kärlekshistorien för mig fick inta baksätesplatsen. Tom är bra, Justin Long är bra och jag kan ju inte låta bli att påpeka att även Josh Randall dykt upp i Scrubs ;)

    SvaraRadera
  2. Sofia: ja just det, jag glömde skriva att Justin Long var med här. Han är kul.

    SvaraRadera