tisdag 5 juli 2011

Movie of the month - May 2010

Bloggens andra månad. Jag och Paddy gick på den mycket bistra domedagsfilmen "The Road". Det var mycket trevligt att gå på bio med Paddy nere i Göteborg, på vägen dit hann han till och med rädda livet på mig framför en spårvagn, men filmen gav mig en besk eftersmak. Den var lite för hård och deprimerande tyckte jag.

Det var också denna månad jag började posta min "Best of Neil Young" cd-samling. Blandbandets era är förbi, nu gäller "best of"-cd-samlingar. Kollegorna Daniel och Daniel fick varsitt ex av min egenhändigt komponerade spellista med Grungefather himself Neilan.

Tolv filmer revyades under månaden och två filmer sticker ut som överlägset bästa filmerna. De två fantastiska och mycket omtittningsbara filmerna är, dvs de nominerade är:


Det är som att välja mellan pest eller kolera, fast tvärtom, dvs som att välja mellan... att ligga eller att sova? Mycket svårt i alla fall, och det beror lite på dagsformen.

Jag kan inte välja mellan filmerna efter deras förträfflighet. Jag tar därför och höjer den ena filmen lite extra för att få "promota" den, och då blir det i detta fall den gamle som vinner.

Månadens film maj 2010 är: Rio Bravo

Den ljuvliga Angie Dickinson tar ett järn

3 kommentarer:

 1. Rio Bravo har stått på se-listan länge. Din promot gör att den befäster sin plats.

  Kul med Neil Young-inläggen. Han är definitivt en av mina favoritartister, så dessa ska jag kolla upp.

  SvaraRadera
 2. Rio Bravo är skön. Du ser väl de klickbara länkarna under bilderna...?

  SvaraRadera
 3. Jojemän, de länkarna ser jag. :)

  SvaraRadera