onsdag 13 juli 2011

Movie of the month - August 2010

Det var i augusti 2010 som jag flyttade hem igen efter min exil i Göteborg. Livet återgick till det normala.

På bloggen la jag in mycket av det som konsumerats under semestern, vilken bland annat innehöll den årliga resan till Tour de France. Denna gång hamnade vi uppe i bergen i Pyreneerna.

Jag la upp några bokrevyer från tv-seriernas värld, de tre första böckerna om Dexter samt låtsasboken (?) "God hates us all" från Californication. Jag skrev också av mig om en massa sedda tv-serier: sista säsongen av "24", Dollhouse, Boston legal, och de första tre säsongerna av "The West Wing" (Vita huset).

Hela tio filmer revyades under månaden och de främsta var:


I den skaran är det "Inception" och "America's sweethearts" som står ut. Det är svårt att välja en av dem. De är helt olika som filmer. "Inception" är en storfilm, perfekt utförd, komplicerad intrig men helt utan humor eller glimten i ögat. En kompis till mig såg den fem gånger på blu-ray i ett förtvivlat försök att finna sanningen, eller hur Frans? 

"America's sweethearts" är en ironisk romantisk komedi om film. Jag brukar gilla filmer om film. Denna kan man se hur många gånger som helst. John Cusack och Catherine Zeta-Jones är lysande i rollerna som Eddie och Gwen, men det är kanske birollerna som gör filmen så bra. Billy Crystal, Hank Azaria, Stanley Tucci och Christopher Walken är otroligt roliga alla. Jag låter magkänslan övertrumfa den intellektuella analysen i detta fall.

Månades film augusti 2010 är: America's aweethearts


Gwen och Eddie

2 kommentarer:

  1. American sweethearts är ok men till skillnad mot (eller ska det vara från?) dig så är jag inte speciellt förtjust i filmer om filmer. De har en tendens att bli för interna och i mitt tycke ganska trista.
    Inception hade nog blivit mitt val.

    SvaraRadera
  2. Håller med filmitch i att jag nog också skulle välja Inception före America's Sweethearts. Charmig men inte så mycket mer. Fast banne mig om jag inte skulle sätta Chinatown absolut främst?

    SvaraRadera