fredag 29 juli 2011

Elektra Luxx (2010)


I'm afraid of ponies. But I am wet with indicent happiness for you.

Är det en komedi? Är det ett drama? Är det en satir? JA, allt. "Elektra Luxx" var en stor överraskning för mig men den är svår att kategorisera. Jag lockades till den på grund av ett antal skådespelare jag gillar. I huvudrollen som Elektra Luxx, före detta porrstjärna som nu ska vänja sig vid ett "vanligt" liv ser vi Carla Gugino, hon som spelade "Mikes" flickvän under första säsongen av "Spin City". Hon är härlig, men jag undrar om hon inte opererat sina läppar? Jag hoppas att det är sminkningen för denna roll som gör att läpparna ser för stora ut. Om hon opererat dem i verkliga livet är det trist, det är nämligen fult.

Sen finns också en av de nya favoriterna med i denna film, Joseph Gordon-Levitt från "Brick" och den fantastiska "500 days of Summer". Här spelar han en bloggare som är besatt av Elektra.

Filmens handling då? Oklart! Stämningen? Varierande. Kul? Javisst! Filmen kryllar av roliga scener. Från Elektras självhjälpkurser för otillfredsställda (?) kvinnor "How to act like a porn star in bed" till den underbart roliga kollegan Holly spelad lysande av "Friday Night Lights"-stjärnan Adrianne Palicki. I FNL spelar Palicki "Tyra" en white trashig tjej som inte gillar skolan. Här i "Elektra Luxx" visar hon en fantastisk tajming och stor talang för komedi. Hon stjäl bokstavligen varje scen hon är med i.


Nu när jag läste om filmen på nätet upptäckte jag att detta är en uppföljare till "Women in trouble" från 2009. Den filmen vill jag se vid tillfälle...

"Elektra Luxx" är inte en stor film, men jag blev underhållen hela filmen igenom, och lite överraskad av dess humor blandad med underfundig drama. Jag ger "Elektra Luxx" tre porrstjärnor av fem möjliga.

Betyg: 3/5


2 kommentarer:

  1. Hm, låter som en sådan där film där själva idén kanske är bättre än utförandet. Men värt ett försök, tack för tipset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du försökt än? Kolla förresten på "Women in trouble" först, detta är uppföljaren.

      Radera