måndag 26 juli 2010

Hot Tub Time Machine (2010)


"Which colour is Michael Jackson?"

Här kommer den utlovade revyn av John Cusacks nya 80-talskomedi "Hot tub time machine". Trots en vedervärdig filmtittarmiljö med konstanta flugattacker och dånande tvättmaskin mitt i örat kunde jag skönja en galen historia om ett gäng 40-åringar i livskris. De åker tillbaka till 1986 och få chansen till upprättelse. Detta är något av en nostalgitripp för alla oss 40-åringar i livskris!

Historien är den vanligaste, resan till insikt att du bör göra det du brinner för och älskar här i livet. Men också sentimentet som Thomas Crown lever efter:

"Regret is a waste of time".

I filmen får vi också en cameo (?) av en av 80-talets giganter. Det är skoj, men usch vad gammal han är nu. En annan liten trevlig detalj är att Elways "The drive" spelar en central roll i handlingen. Den observante åskådaren ser dock ett fel i presentationen av matchen. En triviatävling! Vad är fel med The Drive i denna film? Svaret är inte det som berör den lilla ekorren...

Det är svårt att veta om filmen växer vid en andra titt. Den är full av potentiellt roliga popkulturella referenser och många skämt under bältet. Men ack, filmen var nog inte speciellt bra. John Cusack är dock alltid John Cusack, och han får den obligatoriska extrapoängen. Filmen får två därmed guppande kvinnobröst av fem möjliga.

Betyg: 2/5


PS, Om man kollar på alla fyra trailers nedan har man nog sett det mesta och det bästa ur denna komedi... Mycket nöje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar