söndag 25 juli 2010

Four Christmases (2008)


"You can't spell families without lies"

På semestern i Frankrike levde vi som på stenåldern. Inget internet! Och därmed inga revyer. Första veckan hade vi inte ens tv. Incroyable! Andra veckan hade vi dock apparatus för filmtittande och under sena kvällar efter en dag i solen tittandes på cyklisterna på touren kollade vi på ett antal filmer, mestadels komedier eller andra "slötittarfilmer". Jag skrev korta revyer i min iPhone, som nu ska publiceras. Låt oss börja med den första redan nu...

"Four christmases" är en komedi med Reese Witherspoon och Vince Vaughn. De spelar ett lyckligt par, Brad och Kate, mitt i framgångsrika karriärer som gör allt för att slippa att tvingas besöka sina föräldrar på jul. De har båda skilda föräldrar och de fyra föräldrarna med deras respektive är mer eller mindre galna. Brad och Kate vill hellre åka på solsemester på sin ledighet över julen. Som Kate säger så sanningsenligt i filmen:

"We would rather have a vacation on our vacation"

Denna jul ligger dock dimma över flygplatsen och de tvingas spendera fyra jular på en dag. Detta är en ganska rolig och ganska jobbig komedi. Jag blandade varma skratt med pinsamma. Vissa scener grimscherade jag. På så sett kan den jämföras lite med "Meet the parents", även om den såklart är klart bättre och roligare.

Vince Vaughn spelar numera bara en och samma roll om och om igen. I varje fall i komedier som denna, och tidigare filmer som "Swingers", "Wedding crashers" och "The break up". Det är inte så innovativt. Reese Witherspoon är väldigt bra men hon hade inte så mycket att göra i denna flick. Frasse undrade varför Kate använde den elektriska tandborsten som en vanlig tandborste. Det behövs ju inte. Viktiga frågeställningar på semestern.

Roligaste scenerna var enligt min mening mötet med Brads "brothers from hell", spelade av Jon Faverau och Garth Brooks. Faverau är en gammal polare till Vaughn. Brooks känd sångare, gift med Faith Hill.

Filmen var milt underhållande och den får två bebiskräks av fem.

Betyg: 2/5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar