tisdag 27 juli 2010

A Perfect Getaway (2009)


"Nothing bad ever happens in Hawaii, right?"

Nog med alla romantiska komedier. Nu blir det ett soligt och blodigt Hawaii i "A perfect getaway". Detta är en generisk actionfilm som ändå levererar både spänning och underhållning.

Filmen handlar om ett par på smekmånad på Hawaii. Cliff och Cydney Anderson spelas av Steve Zahn och Milla Jovovich. De ska vandra längs en led till en avlägsen "öde" strand. Under färden mot stranden får de veta att ett annat nygift par blivit brutalt mördade några dagar tidigare och att polisen letar efter mördaren. Snart upptäcker de att de är förföljda av ett par (Chris Hemsworth/Marley Shelton) samt att ett annat par befinner sig just framför dem på vandringen (Timothy Olyphant/Kiele Sanchez). En katt och råtta-lek startar mellan de sex.

Steve Zahn är mycket bra i huvudrollen och Milla J är bedårande, även om hon inte är lika bra som hon var som Leeloo i "The fifth element". Timothy Olyphant var ändock filmens behållning. Och svårdödad. Olyphant förresten var inte det någon slags elefant i Sagan om ringen?

Gina: "He's really hard to kill."

Filmen startar ganska långsamt och spänningen byggs upp för det våldsamma slutet. Detta är inte världens bästa action-film, på långa vägar, men den är helt ok om du bara har rätt, låga, förväntningar.

Jag ger den tre svaga kluvna händer av fem.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar