fredag 8 september 2023

65 (2023)Adam Driver i en rymdfilm med dinosaurier? Häftigt! Eller? Å ena sidan är det klart man blir lite nyfiken, men å andra sidan, hur troligt är det att en sådan film skulle vara riktigt bra? 

Detta var som misstänkt inte riktigt bra utan endast på sin höjd vagt underhållande för stunden. Vi fans av sci-fi är ett härdat släkte. För varje bra film finns det ett otal dåliga att ta sig igenom.

Vad har vi då på filmen med det sällsamma namnet 65? Den borde ju ha döpts 66, eller hur va? 

Att Driver och hans skepp kraschade på Jorden visade sig vara en av filmens ingångsvärden, inte twisten à la Apornas planet. Och att den stora asteroiden var på väg var ingen stor överraskning heller.

Filmen är som sagt trots allt lite underhållande ändå. Det är ”människor” mot dinosaurier, framtidens (dåtidens) vapen mot vassa tänder. Men den blir ganska snart lite långtråkig. Precis som filmen är inne på behöver Drivers karaktär något att leva för, någon att kämpa för. Filmen lever upp när den unga flickan introduceras, hon som också överlevde kraschen. Tyvärr har de valt att de två inte kan förstå varandras språk. En missed opportunity då en stark relation dem emellan kunde ha lyft filmen, men istället ger den sig själv en extra utmaning som den inte lyckas lösa speciellt bra och deras relation förblir outvecklad…

Nja, inte så bra film. Spår av underhållning men lättglömt. En typisk svag tvåa.

Betyg: 2/5

4 kommentarer:

 1. Jag var ännu tjurigare än du... Störde mig på nästan allt :) Och håller därmed med alla dina invändningar

  https://bilderord.wordpress.com/2023/04/07/65-2023/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi är ändå inne på samma saker. Sen är det alltid gråzon... 1,5 eller svag tvåa dvs 2-. Samma samma men olika... ;-)

   Jag såg den på semestern i Cornwall, i en skön fåtölj inne i ett torrt hus med utsikt ut över Atlanten...

   Radera
 2. Jag är svag för dinosaurier och den var ok. Men den skulle kunna vara så mycket bättre. Gillade dock designen på dinosaurierna de var lite äckliga. Kanske raimis förtjänst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oklart för mig vad Sam Raimi hade för input i det kreativa. Coolt med dinosar men jag var ändå lagom uttråkad.

   Radera