söndag 26 november 2017

The Villainess (2017)


Efter Jailbreak stannade jag och Niklas kvar på Victoria för att se den efterföljande filmen i samma salong, den sydkoreanska filmen The Villainess. Detta var något helt annat än Jailbreak. Här är det en "riktig" film, med i jämförelse skyhögt "production value" inom manus, skådespelare och genomförande.

Handlingen är som en blandning av Luc Bessons Nikita och Tarantinos Kill Bill. Sook-hee (Ok-bin Kim) rekryteras till något statligt assassin-program och hon jagar sedan filmen igenom sin fars mördare. Filmen inleds freenetiskt när vi i ett "första person"-perspektiv får följa Sook-hee på mördarsafari i en knarkfabrik. Hon dödar ungefär 50 busar medelst skjutvapen och skärande eller stickande metall.


Filmen är å ena sidan en ren adrenalintripp. Actionsekvenserna är många och varierande. The Villainess Sook-hee är en riktig bad ass. Man kan se filmen endast för detta. filmer som Nikita men också The raid kan ligga som jämförelse. Om man önska mer av historien blir man inte lika belåten.

Efter inledningen får vi försöka följa alla turer med förräderier och andra förvecklingar. Här fallerar filmen lite. Det blir minst sagt rörigt med en historia som berättas via konstanta "flash backs" och till slut blir den till en ogenomtränglig dimma.

Denna film hade vunnit på att berättats rakare och att några av alla sidotrådar hade skalats av. Det finns en mycket intressant hämndhistoria i grund och botten och Sook-hee är verkligen en intressant karaktär, men filmen fumlade bort en hel del spänning och engagemang hos mig genom att vara överdrivet "lager på lager". Ok, Tarantino lyckades med något liknande i Pulp fiction och Reservoir dogs, javisst, men han är en mästare. Tycker inte att regissör Byung-gil Jung kan mäta sig med mästaren.The Villainess är en riktigt bra film om man bara bedömer slagsmålsscenerna. Den är dock inte lika bra på berättelsens struktur och vissa av karaktärsbeskrivningarna och det blir svårt att ge den ett riktigt högt betyg på grund av det. Jag ger The Villainess tre "sleeper agents" av fem möjliga.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar